google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 22.12.2025 11:27

Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti

Facebook Twitter Linked-in

Yeni Bir Vizyonun Kapıları Açılıyor

Bingöl Üniversitesi, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde yeni bir döneme geçişin sinyalini verdi. Üniversite, 2026 yılını 'Üretim Yılı' ilan ederek bilimsel çalışmaların toplumsal faydaya ve somut çıktılara dönüşmesini önceliklendiren bir stratejiyi benimsedi.

Basın Konseyi ile Önemli Buluşma

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, bu yeni vizyonu paylaşmak üzere Basın Konseyi ile tanıtım ofisinde bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Prof. Dr. Veysel Turan, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ferhat Korkmazcan'ın yanı sıra Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Akademik Birikim Sahaya İnecek

Rektör Çelik toplantıda yaptığı açıklamada, Bingöl Üniversitesi'nin bilimsel bilgi üretimini katma değere dönüştürmeyi ve toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla ilerlediğini vurguladı. 2026 Üretim Yılı kapsamında, akademik birikimin sahaya yansıması, projelerin somut çıktılara dönüşmesi ve üniversite-sanayi-toplum iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Tüm Birimler Sürece Dahil Olacak

Üretim Yılı boyunca, Bingöl Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik ve idari birimler kapsamlı çalışmalar yürütecek. Dekanlıklar, müdürlükler, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve koordinatörlükler; üretime dayalı projeler, uygulamalı çalışmalar ve yenilikçi faaliyetlerle bu sürece aktif katkı sunacak.

Kurumsal Gelişim ve Bölgesel Kalkınma Hedefi

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 2026 Üretim Yılı'nın Bingöl Üniversitesi'nin kurumsal gelişimine ivme kazandıracağını ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını bir kez daha vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —