Bingöl Üniversitesi, eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde yeni bir döneme geçişin sinyalini verdi. Üniversite, 2026 yılını 'Üretim Yılı' ilan ederek bilimsel çalışmaların toplumsal faydaya ve somut çıktılara dönüşmesini önceliklendiren bir stratejiyi benimsedi.
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, bu yeni vizyonu paylaşmak üzere Basın Konseyi ile tanıtım ofisinde bir araya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdurrahman Gül ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Prof. Dr. Veysel Turan, Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Ferhat Korkmazcan'ın yanı sıra Bingöl Basın Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Hakim Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Rektör Çelik toplantıda yaptığı açıklamada, Bingöl Üniversitesi'nin bilimsel bilgi üretimini katma değere dönüştürmeyi ve toplumsal faydayı önceleyen bir anlayışla ilerlediğini vurguladı. 2026 Üretim Yılı kapsamında, akademik birikimin sahaya yansıması, projelerin somut çıktılara dönüşmesi ve üniversite-sanayi-toplum iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Üretim Yılı boyunca, Bingöl Üniversitesi bünyesindeki tüm akademik ve idari birimler kapsamlı çalışmalar yürütecek. Dekanlıklar, müdürlükler, meslek yüksekokulları, araştırma merkezleri ve koordinatörlükler; üretime dayalı projeler, uygulamalı çalışmalar ve yenilikçi faaliyetlerle bu sürece aktif katkı sunacak.
Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 2026 Üretim Yılı'nın Bingöl Üniversitesi'nin kurumsal gelişimine ivme kazandıracağını ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını bir kez daha vurguladı.