google-site-verification=8SKVZvCgNq15inzikTP1VfTBOYQ81urWn55KV6iqqtw
Tarih: 01.02.2026 03:25

Alanya'da heyelan sonrası yol ulaşıma açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya'nın yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da heyelan nedeniyle kapanan Alacami grup yolunda müdahale gerçekleştirdi. Kaya ve taşların kapattığı yol, ekiplerin özverili çalışmaları sonucu tekrar ulaşıma açıldı.

Dim Vadisi'nde Heyelan

Sağanak yağışın ardından, Alanya Dim Vadisi'nin en son mahallesi olan Alacami grup yolunda heyelan meydana geldi. Oldukça sarp bir vadiden geçen yola tonlarca ağırlığında kaya ve taş düştü. Bu olay, mahallenin ilçeyle olan bağlantısını kesti.

Hızlı Müdahale ve İnceleme

Haberin alınması üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Hizmet Birimi Şube Müdürü Gazi Öten, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Alanya ekibiyle bölgeye intikal etti. Bölgede mahalle muhtarı ve sakinleriyle birlikte heyelan alanında detaylı bir inceleme yapıldı.

Yolun Açılma Süreci

Kısa süre içinde Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makineleri bölgeye ulaştırıldı. Bu makinelerle yürütülen titiz çalışmalar neticesinde yol trafiğe açıldı. Ekipler ayrıca, heyelan nedeniyle kapanan Yaylakonak Mahallesi grup yolundaki açma çalışmalarını da sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —