VEDAT KAN


YENİDEN SİL BAŞTAN FUTBOL…

.


Öncelikle şunu belirtmekte kesinlikle fayda var! Yaşadığımız son sezon futbol karşılaşmaları esnasında, gerek B.B.Erzurum Spor Futbol Takımında ve Yönetiminde ve karşılaşmalarında görev alan personeller içerisinde ve karşı takım oyuncuları içerisinde ve hakemleri içerisinde görevini layığıyla yapan, yapmaya çalışan ve gayret gösteren bütün herkesi tenzih ederim

 Ve öyle ki;

Artık birilerinin muradı olmuştur inşallah, nerelerine ne kınası yakarlar bilmem ama binlerce insanın beddualarını aldıklarına adım gibi eminim. Hem de ne beddualar. Şu sıralar İsrail terör devletine yapılan bedduaların aynısı cinsinden hem de…

Kimileri dışarıdan perde ardındaki VARlığıyla, düdüğüyle, kimliğiyle, parasıyla ve puluyla; kimileri de içeride, ilimizde ve hatta takımın kadrosunda canla başla gayret göstererek B.B. Erzurum Spor Futbol takımımız yeniden sezon başında geldiği yere, bir alt lige büyük bir özveriyle geri gönderildi diyebiliriz.

Gönderildi; çünkü o birilerine göre Erzurum il olarak soğuk bir iklime sahipti, sahası yoktu ve olan sahanında zemini o milyon euroluk futbolcularının klasik şov yapmalarına müsait değildi ve harcanan paralarına yazıktı. Maazallah sakatlanır ise, Rabbim nazarlardan saklasın. Erzurum'a gidip gelmek günü birlik için bile olsa çok külfetli bir iş ve hatta eziyet konumunda idi, falandı filandı, dı, dı…

Uzatmanın anlamı yok seneye tekrar görüşmek üzere efendim. Geleceğiz, hem de inanın dönmemek üzere geleceğiz. Bizim buraların bir halk deyimi vardır; çatlasazda, patlasazda. Sıkıntı yok.

Amma öncelikle bazı şeylerin de hesabının yapılması gerekmez mi? Neden hep böyle oluyor, bir diğer takımdan eksik tarafımız ne bizim? Belki de farkında değiliz ama fazlalığımız vardır. Araştıralım, tartışalım görelim ve uygulayalım. Bilmediğimiz var ise öğrenelim susalım.

Öncelikle, Büyükşehir Belediye lafzının bu takımdan ivedilikle kaldırılması lazım, belediyenin siyasi zemininden uzaklaştırılması lazım. Belediyede her hangi bir daire başkanlığını yönetir gibi futbol takımını yönetmeyi bırakmak lazım. Fen İşleri Daire Başkanlığından farklı görülmeyen Futbol takımının ve oyuncularının ve hatta bütün personellerinin özgürleştirilmesi lazım. Siyasi boyunduruktan azad edilmesi lazım… İşte o zaman şapkamızı önümüze alarak çok ama çok şeyi konuşabiliriz.

Başta, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Mehmet SEKMEN beyi ve ciddi görev yapan, elini taşın altına koyan ve şehrimize mal edilmiş şu güzide takımı bizlerin yüreğine sokan herkesi saygılarımla ve şükranlarım ile selamlamak isterim, hakları çoktur ödenemez, bir şehir farkında. Lakin böyle devam edilemeyeceğini kendileri bildiklerinden, artık bu takıma yeni bir ad koymanın zamanının geldiğinin konuşulması gerektiğidir.

Mesela yardım toplama konusunu konuşabiliriz. Futbolcu işini konuşabiliriz. Teknik kadro işini konuşabiliriz. Yemekte ne yenilebileceğini dahi konuşabiliriz. Ama öncelikle birilerinin şu takımdan hesap vererek gitmesi lazım. Tarihe mal olmuş bir şehrin takımının bu vaziyette olması dışarıdan gelenleri ırgalamıyor olabilir ama bizim bayramımız zehir oldu, yine de Dadaşım sağ olsun.

Siyasi bir oluşum gibi görülmese, birileri futbol okulu açsın futbolcu yetiştirsin, yeni değerlerin keşfini yapsın, takımın alt kadrosunda değil, şartlarını ayarlayın takımın kendisinde oynasın. İnanın Afrika’dan gelen sözde futbolcuların çoğundan iyi iş çıkarır bu çocuklar. Hem şehir kendi futbolcusunu yetiştirir hem de milyonluk transfer ücretlerinden yırtarak para bile kazanmaya başlar. Para kazanır iseniz ne olur daha çok futbolcu yetiştirir, daha çok kar ederek satışını yapar ve kendi paranız ile yaşadığınız olumsuzlukları bertaraf edersiniz. Bu şehirde zaten bazı takımlar adına bu işi birileri yapıyor, siz yapın. Var ise geliştirin, ön plana çıkarın.

Yardım toplamaya çıktığınızda siyasi bir oluşum görüldüğü için zıt siyasi görüşte olan taraftardan maddi destek alamıyorsunuz, kurumdan destek alamıyorsunuz, sanayiciden iş adamından destek alamıyorsunuz. Bugün Acun Bey var yarın ne yapacaksınız? Koskoca Türkiye de üç milyona yakın Erzurumlu var ve yardım toplanmaya çıkıldığında on milyon toplanıyor, o da Acun Beyin gayretleri sayesinde. Sonuç ne? Adam parasını alamadığı için maça çıkmıyor… Nereden ne geldi, nereye ne gitti bilen yok.

Teknik kadroya harcanan zamana, paraya ve umutlara yazık. Bu şehrin kendi değerlerine ne oldu? Hiç şans verdiniz mi? “Kardeşim gel buraya senin memleketin senin takımın al çalıştır”denildi mi?

Bırakalım şimdi onu bunu zaman az, vakit dar. Biz alışkınız, kıştan çıkmadan ve yazı görmeden yeniden kışlık hazırlığına girmeye. Seneye çıkılması gereken bir süper lig var. İşimiz çok.

 Siz asıl şuna karar verin önce, bu takım şehrin takımı ise ona göre davranın. Yok, siyasi oluşum Belediyenin takımı ise beyan edin biz ona göre davranalım. Burada kalkıp ta kartalın yeniden doğuşunu anlatmanın anlamı yok. Yeniden futbol, yine futbol ve hep futbol. Hazır iseniz,  işte size taraftar. Alt lige düşürülmüşüz, sıkıntı yok canınız sağ olsun seneye inşallah.