VEDAT KAN


Vekillerimiz Neden Temayüle Katılmadı?

.


Biz, kimde ne kadarız? Kim, bizde ne kadarmış? Acaba bu şehirde bana oy verecek, beni gösterecek kaç kişi var diye merak etmediniz mi hiç?

Protokol sıralarında vekillik rozeti ile dokunulmazlık elbette ki güzel, zoraki saygı görmek, kanunlar mecburiyetinde ilgi görmek falan, bahsettiğim özelliklerin hemen hepsi için şimdilerde güzelim vatanımda binler yarışıyor.

Bizim Erzurum ağzı ile ne diyorduk “bele ey” .

Ancak “ele ğoş” diyebilmek için şu seçim arifesinde de heybenizde neler var görmek isterdik.

Mesela bu kadar insan, parti merkezlerinde günlerce ve hatta haftalarca ve hatta aylarca ve hatta yıllarca bir şeylerin ucundan tutup çalışırken, siz rozetiniz ile nerelerdeydiniz, neler yaptınız görmek isterdik.

Mesela bu kadar insan yazın tozunda, kışın buzunda ve hatta havada, karada, batakta, çatakta ve hatta depremde, selde, varlıkta ve yoklukta çırpınıp bir şeylerin peşinde koşarken siz bu gayretin hangi köşesindeydiniz görmek isterdik.

Mesela bu kadar insan Erzurum için, Erzurum’lu için ve hatta Doğu Anadolu Bölgemizi de içerisine kapsayacak birçok proje üretip, hayatiyete geçirme noktasında bir takım adımlar ile uğraşırken, müteşebbis teşekkül oluşturma gayreti gösterirken, fikir teatisinde bulunurken, birlik ve beraberlik çatısı altında hep beraber nefes alırken yanımızda sizi de görmek isterdik.

Temayül; bir aynada kendini görme şeklidir. Halkın karşısında kendini görme şeklidir. Kendi vatandaşının nezdinde yerini görme şeklidir. Bana göre ne yazıktır ki, siz bundan mahrum kaldınız.

Temayül; bir varoluş şeklidir. Ben buradayım! Demenin, en basit ve gösterişsiz halidir. Takdirinize razıyım demenin ve kabullenişin yalın halidir. Üzgünüm ama siz bundan da mahrum kaldınız.

Yanlış anlaşılmasın sakın, biz bu sitemleri sadece bir vekilimiz için değil, bu şehrin bütün vekilleri için aynen dile getirdik.

Evet, meclis çalışmanız olabilir, parti çalışmanız olabilir veya görevli bir çalışma içerisinde olabilirsiniz ama madem halkın karşısına çıkacaksınız, neden temayüllere katılıp delegelerinizin veya partililerinizin gönlünden ne kadarsınız görmek istemediniz.

Parti Genel merkezleriniz bu hususta karar almış olabilir ama temayüllere katılanların duygu ve düşüncelerinin durumunun, bu seçimde farklı olacağı yaklaşımlarına ne oldu?

Binlerce paragrafta dile getiririz kaybettiğiniz şeyleri, inanın sıkıntı yok.

Ama bu biliniz ki, bu kadim halk; bu yaşananların hiç birisini hak etmedi. Vekilliğiniz döneminde bu şehir için, bu şehir halkı için ve hatta bu vatan için hangi çalışmalara bizzat el attığınızı merak edenlerin başında ben geliyorum dersem, sakın yanlış anlamayınız.

İstihdam kapsamında, ekonomik kalkınma kapsamında, kültür ve sanat çalışmaları kapsamında, eğitimsağlıkturizm kapsamında, kentsel dönüşüm kapsamında, deprem ve etkileri ve önlemleri kapsamında, il bürokrasisi kapsamında, şehir lobiciliği kapsamında, coğrafik etkilerin yoğun yaşandığı bu şehrin iklimsel problemlerine destek kapsamında ve daha saymayacağımız pek çok KAPSAMA alanının hangi aşamasında çekim yaptınız merak edenlerdenim. Yoksa siz de, kapsama alını dışında olup,  “aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor” olanlardan mısınız? 

Olanlardan mıydınız?

Mesela; hızlı tren memleketimin birçok yerinde fiziki ve proje olarak tur atarken, Sivas’tan bu yana yolu neden düşmez, merak etmeyelim mi? Hatta bu hızlı trenin hattının Erzincan dolaylarından, Trabzon tarafına kaydırılıp bize bir kez daha tur bindirileceğine de geçmişten gelen bir inancımız bulunmaktadır.

Mesela; Kışın ayazında, zemherinin kucağında kucak dolusu kazançlarımızı yakıt olarak yakarken, Mecliste Doğalgaz indirimi isteyen bir vekilimizin yediği fırça sanki de bize atılmıştı, duymayalım mı?

Neyse; uzatmayalım…  

Sayın vekillerim; ben halkın ta kendisiyim ve ben şahsım adına sizde olan vekâletimi geri istiyorum. Oy pusulasında da bu durumu aleni olarak ilan edeceğim.

Ancak; Genel Merkezleriniz tarafından bu temayül yok sayılır ve sizi bir kez daha liste başına kaydedip, benim kadim halkıma bu şahsı seçmeye mecbursunuz şartı getirilir ise bilhassa birileri tekrardan aday gösterilir ise Erzurum’u şimdiden kaybettiniz dememde sakınca göremiyorum. 

Çünkü bu kadim halk artık bizim gibi bu şehrin sıkıntılarını bire bir yaşayıp, bizim ile birlikte aynı mahlede, aynı gayfede ve aynı sokakta selamlaşmayan kimseye oy vermeyecek bilesiniz.

Bakınız Nisan ayı başladı ve biz halen daha binlerce lira yakıt parası ödüyoruz.

Temayüllerin yapıldığı hafta sonlarında sizleri aramızda görmeyi gerçekten çok isterdik. Bizimle beraber o heyecanı yaşamanızı gerçekten çok isterdik.

Bana kalsa idi sizler o temayüle katılıp, kimde ne kadarmışsınız, kim sizde ne kadarmış bir görseydiniz…