Hakan DİKMEN


Sizler ne dersiniz bu konuda ?

.


Erzurum, Türkiye’nin minyatür halidir. Seçimde de,geçimde de bakmayın birinci olduğumuza. Bir zamanlar Şamil Tayyar’ın zikrettiği  gibi FETÖ Borsasının ilimizde de döndüğüne inananlardanım. Sanırım bu işten köşe olanlar da oldu. Halen daha birilerinin kartvizitleri ile bu milleti dolandıran şerefsizler var. Seni şuraya işe sokalım buraya müdür yapalım diyenlere takılıp Ankara yolunu tutanları görüyoruz. Umut kapısı olup insanların umutlarını çalarlar sonrada bilmem ne ettiğimin vekili, bakanı yapmadı derler.

Türkiye’de bunları konuşmak kolaydır peki ya geçim derdini sesli bir şekilde dile getirenleri hiç gördünüz mü?

Son zamanlarda Kira borsası türedi

Erzurum’da bir takım kişilerin, en övündüğü hatta kira piyasası ve borsasını belirlediği, 3-5 ailenin sisteminde elinde olduğu ev ve iş yeri kiraları, vatandaşı canından bezdirmiş durumda.

Neye göre belirleniyor bu kiralar kıstası nedir bu işin?

Neye göre belirleniyor bu kiralar kıstası nedir bu işin? Ev ve iş yeri sahipleri, Biz kiracıların bakıp ta göremediği hangi değer kavramı üzerinden kira fiyatlarını belirliyor hiç kimse bunu anlamış değil.

Kordon boyu diyeceğimiz bir muhitimde yok!

Şehrimizde deniz yok, ada manzarası yok, Kordon boyu diyeceğimiz bir muhitide yok! Aynı mahallede oturup, aynı havası soluyup, aynı bakkal ve marketten alışveriş yapıp, aynı sosyal imkânlara sahip olup, hatta aynı sokakta oturup, 1.000 TL ye de ev kirası var, 2.750 TL ye de kiralık daire var. Hali vakti durumu yerinde olan, zaten kendi evinde oturuyor, peki kiracı olmak zorunda olanlar neden EV VEYA İŞ YERİ KREDİ TAKSİDİ ile aynı değerde kirada oturuyor, bu neyin yarışı? Yüksek hak etmedik kirayı kabul edenlerde, en az ev sahipleri veya iş yeri sahipleri kadar bunun sorumluluğunu taşıyanlardır.

 

Erzurum’un Başlıca en büyük sıkıntısı

Şehrimizin, malum nüfusu ’da geliri de bellidir, tabi ki biliyoruz serbest piyasa, tabii ki biliyoruz arz talep dengesinde gerçekleşen bir ticaret fakat tekelcilik diye tabir ettiğimiz kanunsuz ticaret şeklide yasadışı ve arz talep dengesinin oluşturduğu bir ortamdır, fakat kanunsuzdur. Tefecilikte kanunsuz ve yasadışı bir olgudur, Fakat ordada arz talep dengesi vardır, kimse kira tefeciliğini meşru bir zemine oturtmasın, olmayan değer ile dur bir deneyim nede olsa karı koca çalışalar bu kiraları öder, diyerekten piyasayı şişiren geçmişi TEFECİLİK ve HARAM kazanç kokan insanların belirlediği ERZURUM KİRA BORSASI yetkililerin el atması gereken en önemli konular arasında gelen Şehrimizin başlıca en büyük sıkıntısıdır.

Not: Bazı şahışlar Kira ve Ev fiyatlarının birden bire böyle yükselme sebebini Belediyelere bağlıyorlar.

Sizler ne dersiniz bu konuda

Hakan Dikmen