Hakan DİKMEN


Sırada İthal Adaylar mı Var

,


Kara bahtın kör talihin nedir bu Erzurum’un çektiği.

İthal bürokrat, İthal başkan, İthal angus derken şimdi de İthal aday adayları ile gündemde.

Şapka düştü kel göründü. Diyen bir özdeyişimiz vardır.

Bu özdeyiş sanki bu günler için söylenmiş.

Milletvekili aday adayları podyumlarda ufak ufak görünmeye başladılar.

Nice kıymetli isimler silinirken, yeni ithal adaylar Ankara sıralamasına girdi, ya da girmeye çalışıyor.

Erzurum’da durum bir iki haftaya kalmaz kesin belli olur.

Son seçimlerde birbirinden kıymetli insanlarımız zaten mevcuttu.
Açık konuşuyorum. Ben bugün dışarından birilerinin vekil olarak dayatılacağını duyunca hiç şaşırmadım. Aklıma bir sürü sorular geldi; Neden, niçin, nasıl?

 

Erzurum’un İktidara ve Muhalefete verdiği önemi inşallah onlarda Erzurum’a gösterir

Gerçi sözüm ona Erzurum sözde ileri gelen fosilleri bu ithal işine mani olacaklarmış. Yukarıda da dile getirdiğim gibi Erzurum’un İktidar ve muhalefete verdiği önemi inşallah onlarda Erzurum’a gösterir. Diyerek, bir nevi kendimi rahatlatmak istiyorum, ama bir söz var ki ‘’Gökten ne yağdı ’da yer kabul etmedi’’

Sayın yetkililerden bu konu hususunda yardım beklediğimizi ifade etmeliyim.

Erzurum’un hiç tanımadığı, Erzurum ile bugüne kadar hiçbir şekilde bağı olmamış bir zat-ı muhterem, hangi üstün meziyetlerine izafeten Erzurum’a vekil yapılmak isteniyor?

Daha önceleri ithal adaylar gösterilmişti. En son büyükşehir belediye başkanı seçiminde cumhur ittifakı sayesinde kurtarılmış. Yoksa Erzurum’un duygulu insanları, ithal adaylarına hak ettikleri (!) oyu verecekti!

Şimdi aynı sakat politik düşünce, Erzurum halkının hiç kabul edemeyeceği bir ısrarla ithal vekiller dayatacağıdır.

Kimse kusura bakmasın. Şahsen benim Dadaşlık duygularım rencide edilmiştir. Ve benim gibi binlerce duyarlı Erzurumlu hemşerim de rencide edilmek üzeredir.

Yanlış anlaşılmasın. Ben partili değilim. Ancak öncelikle bir Erzurumluyum. Ve Erzurum’a dışardan atanacak vekiller, beni çok yakından ilgilendirmektedir.

İsterim ki, Erzurum’da doğmuş, büyümüş, Erzurum’a bir şekilde hizmeti geçmiş, Erzurum’un yazı tozunu,kışın buzun yutmuş bir Erzurum Dadaşı benim vekilim olsun.

İşte AKP’li Milletvekilleri, MHP’li Milletvekili ve işte İYİ Partili milletvekili. Her biri ayrı partilerdeler. Bir nebze de olsa benim milletvekillerimdirler. Ve kendileri ile Erzurum çocukları olarak daima sevgiye saygıya dayalı bir diyalog içinde olmaya çalışmışızdır.

Kısacası; Her iki ittifak üst yönetimi Erzurum’a ithal bir vekil dayarsa, Erzurum’da kazanabileceği siyaseti şimdiden kaybetmiştir.

Sayın Siyasi Parti Liderleri bu kaybı neden göze alır mı bilmem?

Ama Sayın Büyükleri bu konuda uyarmak bizim görevimiz.

İlkokulda sınıf başkanı seçmiyoruz!

Sevgili karar vericiler, sınıfımıza başkan seçmiyoruz, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehrimize, milli iradenin temsiline, her yönüyle donanımlı doğru insanları, bu memlekette yaşayan değerlerden vekil bulmaya gayret edin.
Hani, küçük bir Anadolu kenti olsak, “cürmümüz, ufkumuz bu” diyebilirdik. Ama yeri gelince “Doğu’nun incisi”, “Doğu’nun Paris’i” diye böbürleneceğiz, mevzu vekil seçmeye gelince burada yaşayan değerli insanlarımızı yetersiz göreceğiz.

Bu olmaz.
Son söz, “Yerelin yeterlilerini” bulalım, tabii ki onları tercih edelim, yeter ki çizgiyi o seviyelere çekmeyi becerebilelim.

Yerli ve Milli olmalıyız!

Hakan Dikmen