VEDAT KAN


PES DOĞRUSU...

.


       Valla bravo, bumuydu bulacağınız çare. Elinizden gelen, işinizin kalitesi ve bu şehir ve insanına verdiğiniz değer. Hiç kusura bakmayınız biz eli öpülesi abi dediğimiz ender insanlara eleştirinin de kralını yaparız evelallah. Güzeli görür sever hakkını verir, eksiklikler karşısında da takla atıp yan yatmayız vesselam.

 

Aylardır yazıp çiziyoruz, şehrimizin gururu koskocaman bir şehir hastanemiz var diye. Başarılarından, hizmetlerinden, kalitesinden, özverili konumuna varana kadar her şeyini gördük takdir ettik. Yeri geldi şımardık, hava attık çevre illere. Yeri geldi gururun biri bin para paçalarımızdan dökülen. Eksiklikleri yok değil dedik; hastane yönetiminden kaynaklanan, büyükşehir belediyemiz idaresinden kaynaklanan bazı olumsuzlukları da gayet ince bir dille anlatmaya çalıştık ve zamanla aşılır dedik ama gördük ki bu işin içerisinde ya inatlaşma var, ya da anlaşılmayan noktalar var.

 

Gördük ki; hastanemizin önünde insanımızın faydalandığı ve amele pazarını andıran bir durağımız vardı. Dedik ki; bu durak dadaşlar diyarı ilimize ve doğuda tek olma özelliği olan şehir hastanemize yakışmıyor buna bir çare.

 

Ne mi yapıldı? Öyle bir çözüm bulundu ki, artık pes dememek için kendimi zor tuttum. Allah aşkına ne mantık ile hareket ettiğinizi inanın bende bilmek istiyorum. Hangi pencereden bakıyorsunuz bu olaya, hangi kafa ile karar verip hemen uygulamaya koyuyorsunuz merak ediyorum.

 

Durağın hastane önünden kaldırılıp bilmem kaç yüz metre aşağılara / arkalara bilmem nerelere koydurmakta ne demek. Ne orası botanik park, ne de oraya gelen insanlar gezmek, keyif çıkarmak için geliyorlar.

 

Oraya gelen insanların büyük bir bölümü yaşlı ve hasta ve yürüyemiyor. Yürüyemiyor. Yürüyemiyor…

 

Çok görmem… Şehirdeki az ya da çok ama bir şekilde işleyen birkaç hastaneyi kapatıp, şehrin bilmem kaç kilometre çıkışına götüren zihniyetten anlayış beklemek zaten abes. Sen kalkacaksın Hilal kentten atlayacaksın otobüse bilmem kaç saatte şehirlerarası yolculuk gibi yolculuk yapacaksın, yetmezmiş gibi birkaç yüz metrede hastaneye gitmek için yürüyeceksin. Bingöl den aynı saatte yola çıkan insanlar bu şehrin hastanesine bizden daha önce geliyor beyler… İlçeleri hiç saymıyorum bile.

 

Çok mu zordu bir durak yapmak, çok mu zordu bu konuda vatandaşın beklentilerine çare aramak veya bulmak. Çok mu zordu gerçek manada şu insanlara hizmet etmek… Ki bu insanlar size inanarak her sandığa gittiklerinde desteklerini esirgemedikleri halde.

 

Anlaşıldı ki sizin bu işi iktidar zihniyetinden öteye götüreceğiniz yok. Yani “ben yaptım oldu” veya burada kanun, hüküm, uygulama benim “kimse karışamaz”. Öyle olsun diyemeyeceğim, o hastaneye gelen insanların hakkınızda söylediklerini gidin o durak bozuntusunda oturun dinleyin görün.

 

Kardeşim o şehir hastanesi kimsenin babasının malı değil biliyorsunuz umarım. O koltukların sahipleri de bir zaman sonra unutulur giderler. Ama o hastane daha kimlerin dualarıyla yankılanacak. Belki unutmuşsunuzdur hatırlatayım, hasta duası da bedduası da makbul olur kabul olur aman ha diyim.