Murat tomris


Pandemi ile başlayan hayat .

.


Son zamanlar da o kadar çok duyuyorsunuz ki bu lafı kuryeler pandemi ile önemi arttı,

Tam tersine bizim zaten yaptığımız iş tehlikeli ve zordu siz sadece bunu yeni anladınız .

Biz önceden de arabalardan , taksicilerden kamyon ve otobüs şoförlerinden şikayet ediyoduk şimdi de öyle, kaç can verdik ? kaç kardeşimiz sakat kaldı bilmiyorsunuz tabi , haksız yere mobing uygulanan patronun işine gelmediği zaman işten çıkarılanı da . Ekmek davası için bu yolda mecburiyetten yürümek zorunda olanı da . Trenyolu  gibi Onliane siparişte kapanmayı  fırsat bilip  paket servis ile  patlama yaşayan firmalar eleman bulamadıkları için bu işe atıldığında o kadar yüksek rakamlar ile girdiler ki , şimdi  işi oturtup  dengelemeyi yaptıktan sonra  işçi kıyımına  fiyat azaltmaya  haksız mobingler uygulamaya başlıyorlar . .

Eskiden mahalle bakkalları vardı kapıcılar vardı , motosiklet yoktu bi   siparişi akşama kadar beklediğimiz günler vardı  . .  Ama şöyle bir fark vardı huzur vardı baskı yoktu , nerde kaldın yoktu nezaket vardı , saygı vardı hoşgörü vardı , Allah Rahmet eylesin Rahmetli kemal sunal abimizin oynadığı kapıcılar kralı gibi J  Şimdi rekabeet içine giren bir dünya firma var , farklı  fiyat teklifleri ile birbirinin ekmeğini baltalayan , o yaptı ise ben daha iyisini yaparım diyen ahlaksız şekilde aynı yere fiyat teklifi verip o bunu o fiyata size gönderiyorsa ben bu fiyata gönderirim benimle anlaşın diye , bunun adı ticaret değil ahlaksızlık   … !

Daha sonra neler oluyor arka planda ben sizlere söyleyeyim mi ?  verdiği sözü tutmak için Kurye arayışı içinde oluyor , ve istediği kadroyu oluşturamayınca motosiklet ehliyeti olmasa da araba ehliyeti ile kullanılabilecek 50 cc motorlar var , daha  sonra yüksek cc yapılıp 80 cc yapılan ama tabi denetlemesi olmayan  b ehliyet ile kullanılabilir raporu verilen ?  Siz hiç a1 veya a2 ehliyetle kullanılabilen bir araba gördünüz  mü ? Nasıl ki motor ehliyeti araba kullanmaak için geçerli değilse araba ehliyeti  de her ne cc olursa olsun motosiklet kullanmak için geçerli olmasın .  Biz yıllardır aslında haykırıyor bunları söylüyoruz ama , sanırım asla duyulamıyoruz, duyulmayacağız da…

Kim bilir kaç can daha bu yolda vereceğiz kaç hastane kapısında sabahlayacağız , ekipman denetimi yok kask yok .  Körü körüne ölüme kafa tutan bi bilinçsiz bir kesim var .

Hergün sadece motosikletli kuryeler ile alakalı değil , birbiri ile ölüme kafa tutan  yarışan kafasında kask olmayıp kazada eşi ile çocuğu ile ölenler de var yürek parçalayan ..
Kafasında kask olmayanın evinde cenaze olur diye söylediğimiz bir sözümüz var :)
Allah’ım affetsin ama üzülemiyoruz bile artık kızmaktan canımız yanıyor ama kızgınlık ve öfke daha çok , başına gelmeyen bilmiyor ama  o kask o kadar önemli ki canınız dan daha değer li değil kardeşlerim arkalarınız da aileleriniz sevdikleriniz sizi akşam evde bekleyenininz var doyamadıgıınız gençliğiniz , yaşayamadıklarınız var .. Gezilmeyen yerler , yenilmeyeen yemekler var . .
Bırakın saçınıız bozulsun, dökülsün , tipsiz olun çirkin olun , Ama canınızdan olmayın ..
Keza son zamanlar da o kadar çok şahit olduk ki bu duruma Allah Aşkına Muhammet aŞkına , Neye hangi dine, hangi inanca saygı duyuyor ve inanıyorsanız . .
LÜTFEN KASK TAKIN !!  EKİPMAN TAKIN !

İSTANBUL MOTOSİKLETLİ KURYELER DERNEGİ BAŞKANI MURAT TOMRİS.
İnstagram : İMKUDER
FACEBOOK : İSTANBUL MOTOSİKLETLİ KURYELER DERNEGİ
Tweetter MURAT TOMRİS