Hakan sül
21.05.2021 19:29:40
Başkanımız murat tomris e teşekkürler günümüzde 30 dk teslimat süresi malesef hayla devam etmekde yetkililerin bu gidişata artık dur demeli


Murat tomris


Hızlı Değil ‘GÜVENLİ’ Teslimat

.


30 dakika ‘ da kapında olarak başlatılan bu kampanyalar son yıllarda o kadar çok canımızı , arkadaşımızı , dostumuzu bizlerden aldı ki , bu konuda biz motokuryelerin gerçekten artık sabırları kalmadı , bu onliane siparişler de uygulanan hız puanlama sistemleri , hem restourantı zor duruma sokuyor hem çalışanı , sizler evleriniz de acıktık ; Hemen sipariş verelim , Çabuk GELSİN !
Siparişim hızlı gelmezse iptal ederim !!! Ne kadar kolay söylenebiliyor değil mi ? Mega kentlerde oluşan trafigi , restoran yoğunluğunu , hava şartlarını kimse hesaba katmıyor , benim yemeğim gelsin de nasıl gelirse gelsin , kurye ölür mü kaza mı yapar aç mı kalır işsiz mi kalır bana ne yahu !

Hepiniz olmasa da bir çoğunuzun bu fikir de olduğundan adım kadar eminim ..

hatta sizlere bir örnek veriyim ,  x firmasında çalışan ailesine bakmak zorunda kalan mecburiyetten bu işi yapan ehliyeti dahi olmayan ama para kazanamaması lazım olan iş bulamayan kuryelik yapan bir dostumuzdan bahsedeyim , ilk iş günü ilk siparişi, müşteri notunda siparişim hızlı gelmezse iptal ederim yazılı bir sipariş notu !!! ve siparişi götüren ilk iş günün de olan kurye dostumuz maalesef işinden olmamak adına ailesine bakabilmek adına hız yaptı ve öldü.
Maalesef dışardan çok serzenişlerinizi duyuyoruz görüyoruz , kaldırımdan gidilir mi ? Ters yöne girilir mi?  Nasıl motor kullanıyor yahu bunlar ! ! bu şekilde aralardan geçilir mi?
Oysaki işin arka planında olan bitenden kimsenin haberi yok !! Çünkü patron standartlara uygun olmayan bir şekilde paket teslimi yaptı 5 veya 6 ve hepsini de yetiştirmesini istedi . Kurye yokluğundan değil aslında başka eleman alabilecek gücü varken para vermekten korkan , az adam Çok iş mantıgı ile bu işi yürüten patronu onu ölüme sürükledi , veya kaza yapmasına sebeb oldu , çünkü müşteriler acil istedi yetişmezse bir daha sipariş vermeyecek veya hız puanı düşecek ,
Oysa ki o eleman evine bebeğine bez mama götürecek , eşine bakması gerek , evine bakması gerek ,

İşçi çalıştırma standartları min 8 saat iken o 14 saat belki de 16 saat çalışacak ama hak ettiği parayı alamayacak hakettiği değeri göremeyecek.
Aslında kurye diye bakıyorsunuz ama biz onlara joker elaman diyoruz .
Sabah restourantın camlarını silecek masaların altlarını süpürüp paspas yapacak, tuvaletleri yıkayacak , öğlen yoğunluğunda sipariş atacak , siparişler azaldı mı masalara müşterilere sipariş götürücek garson görevi görecek . Akşam olduğu zaman temizligini yapacak ve evine gidecek . .

Ne bir sosyal aktivitesi olacak ne izin günü , dinlenmeye vakti bile kalmayacak .  Bakın bunlar uydurma falan değil tamamı ile gerçekler yaşanmış bir kurye ağzından duyuyorsunuz .O trafikte gördüğünüz vızır vızır arabaların arasından geçen , kaldırımlara çıkan bizleriz neden mi ? İşimiz den olmayalım patrondan azar işitmeyelim , müşterinin gönlünü yapalım bir an önce ulaşımını sağlayalım . Çünkü ailemiz var , çünkü çocuklarımız var , çünkü bizim de kurmak istediğimiz bir gelecek hayalimiz var , Çogumuzun yarım kalan hayalleri .
SİZLER EVLERİNİZ DE 30 DAKKA’DA YEMEK YAPABİLİYORSANIZ , BİZLER DE 30 DAKKA’DA SİZLERE  BU TESLİMİ SAGLARIZ ,

Lütfen karşılıklı empati , saygı ve sevgi ...
BİZLER İNSANIZ Ve İNSAN Gibi Yaşamak istiyoruz. Lütfen duyun bizleri görün,
Artık her gün bir ölüm haberi alıp tekrar tekrar yıkılmak istemiyoruz .


İSTANBUL MOTOSİKLETLİ KURYELER DERNEGİ BAŞKANI
MURAT TOMRİS