Hakan DİKMEN


Gün Kenetlenme Günü…

.


İşte insanoğlunun aciz kaldığı kelimelerin yetmediği, dilinin dönmediği günleri yaşıyoruz. Böyle durumlarda ne söylenir bilemiyorum, Halkımız depremin yaşandığı 6 Şubat günüden itibaren huzursuz ve uykusuz. İnsanlar 6 Şubat sabah uyanıp bilgisayarı ve telefonumu açtılar, Dünya sanki başımıza yıkılmıştı 1999 yılında yaşadığımız acının birkaç kat daha büyüğü ülkemizin 10 ilinde yaşamış gece insanlarımız.  Depreme yakalanmış her ilden farklı acı haberlerin geldiği ve Dünya’nın bir kez daha ne kadar boş olduğunu anlamamız için aslında çok geçerli bir sebepti.

 Gerçekten Merkez üssü Kahraman Maraş ve10 ilimizde olan Deprem felaketi ülkemizi bir kez daha derinden sarsmış ve Hayatta kalanlar kaldıklarına sevinemez olmuştu gün içerisinde hemen her dakika da bir telefona sosyal medyadan deprem bildiriş geliyor ve gerçekten de insanların çaresizliğini izlerken gözyaşlarına boğulmamak elde değil. Gerçekten bugün birlik olmamız gerekirken yine insanların yaptıkları ve paylaştıkları Deprem kadar yüreğimizi yakmaya yetmişti. 

Allah’ım sen bizlere akıl fikir ver diye dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Çünkü bu ortamda herkes oraya el birliği ile yardıma gitmişken birileri de bunun üzerinden siyaset yapmaları yüreğimizi yaralıyor. Allah aşkına bir vatandaş olarak sesleniyorum sizler bu günlerde her şeyi bir kenara bırakın sadece oradaki insanlarımız için elimizden ne geliyorsa onu yapalım bir şey gelmiyorsa sadece dua bile etsek yeter. Ama mutlaka elimizden bir şey gelir.