Mustafa Özdemir


GÖZ’E GELMEDİLER!

.


Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında lider Trabzonspor sahasında Göztepe’yi 4-2 mağlup etti ve artık şampiyonluk için maç sayıyor.

 

Trabzonspor’un bu sezon çok müthiş yapabildiği bir şey var. Aleyhine dönen skora çabuk cevap vermeleri, pek çok maçı çevirmesini sağladı. Gardı düşmüyor, ne olursa olsun skorlara karşılık veriyor. Üç dakika içinde Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür ile öne geçmesi küçümsenecek bir performans değildi. Ama yüksek tempolu maçlarda, takım savunmasını görüyoruz. İlk yarıdaki dört gol, iki takımın da bu anlamda eksik kaldığını anlattı. Göztepe çok etkili kullandığı sol kanattan öyle pozisyonlar buldu ki, Peres çaresiz kaldı. Önündeki Visca ve orta alandan Berat yeterli desteği veremedi. Dolayısıyla, konuk ekip çok şut attı, aynı oranda tehlike yarattı. İlk yarıda korner bile kullanamayan bordo mavili takım uzun zamandır böyle dağınık ve oyun ciddiyetinden  uzak görmemiştik. Sonra Göztepe’nin eşitlik golü de geldi. Bu durum Abdullah Hoca’yı tedirgin etti zaten. İkinci yarıya Djaniny, Dorukhan ve Yusuf Erdoğan ile başladı. Güzel düşünceydi, hemen karşılık buldu. Djaniny en az Nwakaeme kadar iyi bir adam. Tam bir profesyonel, hocası ne zaman ve nerede isterse hazır. Gol  atmasa da attırmayı seviyor. Ayrıca Trabzonspor’a bu sezon göze çarpanlardan biri de Dorukhan. Hamsik gibi oda olmadığında hocanın canı sıkılıyor galiba. Müthiş yetenekli ve özverili bir oyuncu. Dördüncü golün hazırlanışında inanılmaz işler yaptı. Bu durum, Abdülkadir ve Visca’nın çabukluğu ile bitirici vuruşu getirdi. Aklı sahada olan bir Abdülkadir’in neler yapabileceğini gördük.

 

Artık geri sayım başladı. Ezeli rakipleri bile Trabzonspor’un en iyi futbolu oynadığını itiraf ediyorsa, sezon sonunu görmemiz için beklemeye pek gerek kalmadı gibi.

İş, sadece matematiğe kaldı. O da  birkaç haftaya iyice netleşecek. Hayırlısı.

 

BARÇAYA DA BÖYLE!

 

Galatasaray ile Beşiktaş 29. haftanın derbisinde kozlarını paylaşırken mücadeleyi sarı kırmızılılar 2-1 kazandı.

 

Aslan 45 bin taraftarının önünde son derece istekli, kararlı ve baskılı başladı. Beşiktaş’ta ise Önder Karaveli, böyle bir derbiyi kaldırıp kaldıramayacağı tartışılacak bir 11’i sahaya sürdü. Batshuayi ve Larin kulübede, ne yapacakları asla bilinmeyen Güven ve Kenan sahada. İki golde de hatası olan Necip, Serdar ve Montero yerine stoper pozisyonundaydı. Ayrıca madem oynayabilecek durumdaydı, neden Josef gibi önemli bir tecrübe yedek bırakıldı? İlk 45 dakikada Galatasaray’ın üstün ve etkili oyununu Beşiktaş’ın ise her hattıyla dökülmesini izledik.

Önder Karaveli, hücumda bu kadar etkisiz kalınca Kenan ve Güven’i çıkartıp 37. dakikada Larin ve Batshuayi’yi oyuna aldı. Bu karar bir anlamda sahaya sürdüğü kadronun yanlış olduğunu anlamasıydı. Zaten ikinci yarıda gelen Josef hamlesi orta alanı toparladı. Ancak her şey için çok geç kalınmıştı. Galatasaray’da Mustafa Muhammed sarı kırmızılı formayla belki de en iyi performansını ortaya koydu ve günün kahramanı Kerem’e iki asist yaptı. Orta alanda Berkan ve Taylan iyi çalıştılar. Çıkana kadar da Omar güzel bir futbol oynadı. Sonuç olarak Galatasaray’ın hakettiği bir galibiyet aldığını gördük.

 

FENERDEN BEŞ KARDEŞ!

 

Süper Lig’de 29. haftanın bol gollü geçen maçında Fenerbahçe deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’u 5-2 mağlup etti.

 

Deplasmandaki Sparta Prag maçı sonrası takım biraz daha oturmuş. Bundan sonra oynanan Kasımpaşa maçı kazanıldı, Trabzonspor maçı eksik kalınmasına rağmen iyi oynandı, ve bu hafta böyle bir Alanya deplasmanından beş golle çıkıldı. Bunlar görmezden gelinemez. Futbolda konsantrasyon önemli ama Alanyaspor karşısında çok daha önemliydi. Fenerbahçe maçta 2-0 öne geçmişken, savunmasındaki bir anlık paylaşım hatası hemen skoru 1-2 yaptı. On dakika geçmeden skor 2-2 oldu. İkisini de Tayfur attı. İkinci yarıda Mesut ve Ozan oyundan düşünce Fenerbahçe’yi kalesinde yaşadığı pozisyonları kurtaran yine Altay’dı. İsmail Kartal, ne sağ bekteki ne çıktığı zaman ileride iş yapamayan Ozan’ı çıkarıp Pelkas’ı aldı ve Osayi yine bek oldu. Ardından Mesut Arda ve Serdar Berisha değişikliği geldi ve dört dakika sonra genç Arda’nın galibiyet golü geldi. Yeni girenlerden Pelkas 89’da, Berisha 94’de skoru 2-5 yapınca işin rengi belli oldu. İkinciliği istediğini çok belli etti Fenerbahçe. Arda giderek büyüyen, futbolunu büyüten, performansın ölçülebilir taraflarını bir bünyede toplamış bir futbolcu. Bundan sonra iki şey kaldı, sporcu karakteri ve performansını devam ettirebilmesi. Bunun dışında her şeyi tamam. Dileriz daha fazla süre alır. Ciddi bir yıldız adayıyla karşı karşıyayız. Ligimiz mükemmel bir renge doğru gidebilir. Fenerbahçe önümüzdeki 30. hafta sahasında Konyaspor’u yenerse eğer, artık çok daha ciddi atılımlar yapacak gibi.