Yy
17.04.2021 16:53:14
Eksik mudur adamların misafir ücretini bile biz veriyoruz.dusun adamın rusyadan misafiri var faturalandirma yapıp. Senden benden alıyor. Bu kanunda meclisten cikti . Bunlarida yaz

Aa
17.04.2021 21:51:58
Fabrikalardan,yatırımcılardan alınan teminat bedellerini açıklasınlar yatırım olmasın kaçsın gitsin diye istedikleri rakamları açıklasınlar memleket haini bunlar


VEDAT KAN


BU NASIL BİR KAZANÇ?

.


Elbette her insan, her kurum ve hatta nefes alan her canlı emeğinin karşılığını alacaktır. Almalıdır.  Yapılan emeğin idamesi karşısında bu zaruri bir durumdur. Kaçınılmaz ve hatta ertelenemez bile. Çarkların dönmesi açısından olmaz ise olmazlardandır.

Es geçildiği zaman emek zay olur, kaybolur, hesapta olmayan başka sıkıntılar baş gösterir. Ve bir de bakmışsınız ki kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız. E hadi buyurun şimdi ayıklayın pirincin taşını.

Daha meyve ağacı fidesini toprak ile buluşturmadan, meyve toplamak için sepetini yanına alır isen o sepet ilelebet boş kalır. Bu fide ağaç olacak; çiçek açacak ve gün gelecek meyveye duracak işte o zaman sepeti alan buyursun gelsin diyeceğiz. Ama bu süreç öyle hadi deyince olmuyor. Zaman gerekir, emek gerekir, sevgi gerekir en çokta sabır gerekir. Sıkıntı girdaplarında boğuşan yaşlı dünyamızda bu günlerde öyle armut piş ağzıma düş hayalleri görmek nerdeee!

Eh nasıl olsa zihniyetiniz kurmuş bir saltanat; milattan öncenin teknik donanımlarıyla, atadan deden kalma çalışma şartlarıyla, kâğıtlarda yazılı ama uygulamada pekte göremediğimiz standart oyunlarıyla krallığınızın keyfini çıkarıyorsunuz.

Müşterilerinizin büyük bir çoğunluğu sessiz ve gariban, uygulamalarınızdan anlamadığı halde ezilmekten ve korkudan “eyvallah” deyip sineye çeken, bir kısmı zaten ne ödediğinin farkında bile olmayan, bankalar tarafından haneye geçirilen fatura bedelleri ve arada sessiz sedasız halinden memnun geçinen “adam sende” diyen mutlu azınlık. Detaya indiğimizde de kim kime, dum duma.

Valla öyle güzel bir tezgâhınız var ki, ALLAH daim etsin bile demek gelmiyor içimden. Aslına bakar isek amacınız gerçekten halis. Çalışmalarınıza baktığımız zaman emeği inkâr edilemeyecek kadar güzel insanlarınız da var aranızda ama saltanat koltuğunda oturanların uygulamaları, artık gitmiyor diyecek kadar bıktırdı.

Evet; Elektrik İdaresi Cumhuriyetimizden bahsediyorum, gerçi bir gömlek yıkanmış hali ile doğal gaz bağımsız eyaletimizin de onlardan geri kalır yanları bulunmamaktadır ya neyse.

Kayıp kaçaktan tutunda, abone bedellerine kadar. Aylık uygulanan fiyat endekslerinizden tutun da, harç ve haraçlarınıza kadar. Fatura düzenleme ve endeks okuma çelişkilerinden tutun da, son ödeme tarihi ayarlama ve tahsilât takibine kadar, enerji kesme ve bağlama keyfiyetinden tutun da arıza bakım-onarım hizmetlerinize kadar o kadar çok eksiğiniz gediğiniz var ki, devenin “nerem düz ki” mantığını çağrıştıyor karışık beynimizde.

İnsanların adım başı kafayı yedikleri bir dönemde, esnafın her geçen gün kapısına kara kilit taktığı bu dönemde, hangi saatte acaba kimimizin haberimizin olmadan gömüldüğü bu dönemde, yanı başımızda ki ana babamıza bile hastalık şüphesiyle baktığımız bu dönemde, dostun kim düşmanın kim olduğundan bi haber yaşadığımız bu dönemde bari sen rahat dur da kardeşim.

Belki de asrın hamlesinin yapılacağı bu saatlerde, şehrimizin kaderiyle sen oynama bari kardeşim. Susalım da nereye kadar susalım. Şimdiye kadar yaptıklarının, bir zamanların siyasi adımı “dün dündür, bugün bugündür” mantığıyla he dedik ama bari sen insafa gel.

Afakî faturalarından, standart olmayan ve standartlara sığmayan kesintilerinden, keyfi uygulamalarının verdiği rahatsızlıktan dolayı e yeter da. Bu nasıl bir kazançtır?

Yine diyorum elbette ki verdiğiniz hizmetin karşılığını alacaksınız bu elzemdir. Ama bu güç bedeli, bu abone bedeli, gecikme zammı bedeli, açma-kapama bedeli, endeks okuma bedeli, bilmem kimin payı e yeter da. Bu nasıl bir kazançtır?

Bari şu günlerde yatırım yapanlardan, ayakta kalmaya çalışanlardan, ekmek teknesini idame ettirmeye çalışandan bir şeyler koparmasan diyoruz.

Şu günlerde ilimizin gerçekten güzel günlere olan gebeliğini engellemesen diyoruz.

Dallarımız meyveye dursun o zaman sizi göreyim.