Enver Güler


BİR GELİN DUVAĞINDA, NAKIŞTIR SEVDADIR ERZURUM

Bir gelinin duvağında nakıştır yüreğinde sevdadır Erzurum ve ilçeleri . Bir dokuyan, bilir bir de dokunan.


Bir şehir olmak, bazen insan olmaktır. Sevgiyi yüreğinde taşımaktır. O şehiri bir ana edasında özlemle anmaktır. 


Bir şehir olmak, uzak kalınca kendini özletmektir. Kendisine hasret bırakmaktır. Hasret bıraktıkça sevgisini binlere katlamaktır.


Erzurum, Palandöken dağının eteklerinde  nadide bir sümbüldür. Suyu sevgi, toprağı insanlık, havası misafirperverliktir. 


Erzurum, bir gelinin duvağında nakıştır. Umuttur. Yaşamın güzel, hoş kokusunu yüreklere serpmektir. Bir güzeldir yiğitlerin kalbinde. Aras'ın merhametini taşır yüreğinde. Yarına bir damla su taşımaktir Erzurum. 


Bir Güvergin  kanadında hasrettir. Yuvasına götürdüğü yem kadar değerli, evini yaptığı direkler kadar misafirperverdir. Bir Güvercinin  huzur bulduğu bir cennettir vatandır  Erzurum.  


Palandöken  kadar dirençli, Kargapazar kadar renkli, Karasu  kadar yalnızdır. Dumlu  gibi sessiz, Ejder tepesi  gibi dik, Pasinler Kalesi kadar heybetlidir.
Oltu gibi duru, Horasan  gibi mert, Aşkale  gibi berrak Su'dur Erzurum. Hasankalelıler  kadar güleryüzlü, Dadaşlar kadar onurlu, Abdurrahman gazi  gibi mir'dir Erzurum. 


Kar kadar beyaz, Ovası  kadar yüreklidir.  mahsulu kadar sağlam, fidan kadar selvi boyludur. Dabakhane  gibi aziz, Mertliği kadar kocamandır. 


Erzurum, genç bir kızın hayali kadar değerli, talihi kadar bahtsizdir. Bir güzelin amacı kadar idealist, sonucu kadar acıdır.  


Erzurum, bir çiftçi kadar emekçi, bir çoban kadar onurludur . 


Erzurum ,şairlerin anlatamadığı kadar tutkulu bir sevdadır.


Yazarların yazamadığı kadar dokunaklı  bir romandır .


Ressamların çizemediği kadar yaşama tutunmuş bir bahar çiçeğidir . 


Bir gelinin duvağında nakıştır yüreğinde sevdadır Erzurum ve ilçeleri . Bir dokuyan, bilir bir de dokunan.


Esenkalın ,Hoşçakalın,Sevgi ile kalın 

  •