Uz.Dr. Ayhan Yiğit


SOY KIRIM YALANI

SOY KIRIM YALANI


       Geçen ki yazımda, Osmanlı Devleti 1. Cihan Savaşını başlatmadığını, soy kırım yapmadığını ve Ermenilerle çatışmayı başlatmadığını ; bunları karşı ve düşman devletlerinin yaptığını yazmıştım….

       Düşman devletlerin top yekûn saldırısı ve içimizdeki Ermenileri kışkırtmaları sonucu; katliam, sabotaj, öldürme yakma… ve isyanlar başlatılmıştır!

      Bu düşünce, fiili hareket ve isyanlar hemen, hemen topraklarımızın her bölgesinde(D0ğ. Gdğ) olmuştur.

         Dış güçlerden destek alan ERMENİLER; onları idare eden, hürriyetlerini kısıtlayan (Onlara göre), Osmanlı idaresinin halkına “Müslümanlara, Türk – Kürt ...vs”.hesap sormaya ve öç almaya kalktılar...

        Ayrıca, diğer devletlerin teşvik ve koruması ile, Anadolu topraklarında; Doğu ve Güney Doğuda Ermenistan devleti kurmaya kalktılar!

          Dolayısıyla isyan ettiler “, çatışmayı, öldürmeyi ve katliamı başlattılar! “ Baş kaldırdılar…

          Gaddarca, vahşice, insanlık dışı eylemlerle, çoluk, çocuk, kadın, erkek yaşlı demeden öldürdüler, kestiler, yaktılar ve işkencelere maruz bıraktılar!

        Tabii bunu gören, duyan Müslümanlar da karşı koymaya başladı; çatıştı, boğuştu ve onlarda öldürdü!.Halklar birbirine girdi…

          Asker yok, “  Çünkü yedi cephede “, zabıta yetersiz, güvenlik sağlanamıyor. Herkes korku ve endişe içerisinde...

          Çatışmayı önlemek ve Güvenliği sağlamak için; OSMANL SEV-Kİ İSKÂN KARARI alıyor. Savaşan bir devlet, halkının güvenliği için her çeşit kararı almaya ve uygulamaya yetkilidir!

         O günlerin, zor günler olduğunu, herkes kabul ediyor, yöneticiler de, halkta, diğer devletlerde:

Çünkü dünya savaşı, birçok cephe var, onlarca ulus var, kaybedilen insan sayısı milyonlarla ifade ediliyor!

Bu felaketin büyüğü Osmanlı için; Türk ve Müslümanlar içindi!

            Kaynaklara göre Türkiye’de yaklaşık 600 bin Ermeni topluluğu var (Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. HALAÇOĞLU Raporları). Nasıl oluyor da 800 bin, 1 milyon öldürülüyor?

               Yine, Atatürk Üniversitesi Tarih Prof. Enver KONUKÇU’ nün onlarca eseri, yüzlerce konferansı, aynı üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Erol KÜRKÇÜOĞLU’un, onlarca, yüzlerce makale ve seminerleri:

            Kazım KARABEKİR Paşanın hatıra ve günlükleri… Daha nice, nice tarihçi ve bilim adamlarının yapıtları… Genelkurmayımızın arşivleri…

       ERMENİ İDDİALARINI YALANLIYOR…

          Yine kaynaklara göre; Ermeni nüfus kaybı 300 bin. (Tüm kayıplar, hastalık, tabii ölüm... vs) Müslüman nüfus kaybı ise 510 bin 713. E. KÜRKÇÜOĞLU; “ 1914-1919 yılları arasın da 519 Bin sivil halk Ermeniler tarafından katledildiğini” söylüyor.

          Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi de ; ‘’ Ermenilerin soy kırım iddiaları, hukuken ispatlanamamıştır.’’ Diye karar vermiştir…     

         Ne yazık ki; Ermenilerin ve düşman devletlerin dediğini, bizim içimizdeki bazı hainler de söylüyor!

        Bütün bunlar; Ermenileri, onlar gibi söyleyen devletleri ve içimizdeki devlet düşmanlarını yalanlamaktadır! İddiaları boşa çıkarmaktadır

 

           Hoşça kalın, EVDE KALIN…                                           Uz. Dr. Ayhan YİĞİT