Uz.Dr. Ayhan Yiğit


HAVA LİMANI İNŞAATI

HAVA LİMANI İNŞAATI


Hava limanı pistlerinin yapımı için; yaklaşık üç ay önce bir yazı yazmıştım:

   Bu günlerde hep KORONA SALGINI konuşuluyor ve yazılıyor ama ;Erzurum için, salgın kadar önemli bir problem daha var! PISTLERİN YAPIMI.

   Hem kendime hem de yetkililere bazı sorular sormuştum … Şimdi aynı soruları, yine soruyorum!

  Hava limanının pistlerinin yapımda olduğunu,2019 yılında bu yapımın bitmediğini, üstelik cihaz ve sistemlerin söküldüğünü;

    Bu nedenlerle de uçakların kış aylarında, çoğu gün inemediğini, milletin çile çektiğini bilmeyen yoktu!

    Uçakların Trabzon’a, Kars’a, Erzincan’a ve Elazığ’a indiğini; giderken de bazen buralardan binildiğini herkes biliyordu…

    Şimdi yapım mevsimine girdik: Bu yıl 2020 de hava alanı pistleri yapılacak mı?

    Erzurum için, millet için önemli olan bu! Müdürün görevden alınması, halka ve hizmete yönelik bir şey değil…

      . Asıl yapılması gereken; hava limanının iyi işler hale getirilmesi değil mi?

    Hedef, Erzurum’u daha kolay ulaşılır, daha kolay yaşanır, daha modern, daha beğenilen ve daha kalkınmış bir il yapmak değil mi?

    Nasıl ki, ‘’ Geciken adalet, adalet değildir.’’diyorsak; geciken hizmette hizmet değildir demeyelim de; hizmeti yaralar, azaltır! Bu arada çok canlar yanar, geri dönüşü ve telafisi de yoktur…

    Pistlerin yapılamaması, yetişmemesi sadece Meydan Müdürünün hatası veya ilgisizliği midir? Sanmıyorum!

    Syn Müdür ödenek çıkaran, ödenek ayırtan ve ödenek artıran yetkilere sahip değildir… Bildiğim kadarı ile, gelen ödeneği titizlikle harcaması ve iş akışının hızlı bir şekilde yürütülmesinden sorumludur!

    Öyle ise asıl ihmal; ‘’dikkate almama, görmeme, değer vermeme ve öne almama’’ ödenek ayırma, ödeneği artırma yetkileri olan makamlardadır… Syn Ulaştırma Bakanı, Hava Meydanları İşletme Genel Müdürü…

    Ayrıca, İlinin hava alanı yapımında yeterli gayreti göstermeyen, iş akışının hızlanması için ilgilileri ve yetkilileri uyarmayan,  yeterli ödeneğin artırılmasını sağlamayan; İl Milet Vekillerinindir!

    Geçen yaz çalışmalar yapılırken; vatandaşlar bitmeyeceğini, yetişmeyeceğini görüyordular ve dillendiriyordular… Yetkililer, İl yöneticilerimiz ve Millet Vekillerimiz bilmiyorlardı mı?

       İl Valimizin, İl BBBaşkanı’nın, hizmette ve yapımda; daha fazla destek, gayret ve sıkı takipleri olmalı idi… Yine de olmalı:

      Yanı bu sene onarım ne zaman başlıyor, başlayacak diye duyduk! Hayırlı olsun…

      Sayın Valimiz ilgileniyormuş, teşekkürler ve saygılar sunuyorum.

      Geçen yıl, uçakların inemeyişini, mağduriyetleri, İlimize zararları ve sorumlulukları tartışılırken; Sy. Valimiz, Devlet adamlığı ve olgunluk göstererek, ‘’ Sorumlu benim, sorumluluğu üzerime alıyorum’’ dedi.

      Fakat bu kabullenme bir şey değiştirmedi! Uçakların düzenli inişi sağlanamadı…  Çünkü olan olmuştu, inşaat mevsimi bitmişti ve kış gelmişti. Bir Atasözü vardır.( Son pişmanlık fayda vermez.)

     Yaz sonuna kadar bitecek mi, 2020 kışında çilemiz ve işkencemiz sona erecek mi?

     Vatandaş bu gayreti, bu ilgiyi; olması gereken hizmeti, elzem teknik donanımların ve CİHAZLARIN montaJlanıp işler hale getirtilmesini, kimden bekleyecek?

    Erzurum’un yazı kısa, kışı uzun, bu dikkate alınmalı…

   Sayın M. Vekillerimiz geçen yıla ait, savunmalar yapıyorlar, birçoğu geçersiz! Bahane bulmak kolay…

   ‘’ Gecikme oldu, geç haberimiz oldu ihale… vs.’’

    İL MİLLETVEKİLLERİ, İLİNİN SORUNLARINI BİLMELİDİR; BİLMİYORSA ÖĞRENMELİDİR! ‘ Bilmiyordum ilgilenemedim. Biliyordum benim işim değil.’ Deme hakları ve lüksleri yoktur!

   Seçmenlerine nasıl hizmet edecekler?

    HAVA ALANIMIZIN YAPIMININ / onarımının; bir an önce başlaması, hızlı bir şekilde çalışılması ve mevsim sonuna kadar, tüm donanımları ile birlikte bitirilmesi dileği ile…

    Hoşça kalın.   EVDE KALIN.                                                          Uz. Dr. Ayhan YİĞİT