Enver Güler


Kısır çekişmeler!


Pasinler`de birlik ve beraberlik içerisinde aday adaylarının kenetlenmesi gerekirken,Ne yazık ki istememezlik, bencillik, kısır çekişmeler! Kalkınmaya, aşa, işe ihtiyacı olan bölge insanımızın ve esnafımızın Çalışma alanını daraltıyor. Tarihi 1048`lere dayanan, Dede Mahmut Hz. Karaşeyh Hz. Nazlı Baba, Şair Nef`i, İbrahim Hakkı Hz. Muhammed Lütfi Hz. Vehbi Efe Hz. gibi bir çok İslam Alimi ve Bilim adamı yetiştiren   bu güzelim ilçemizde yoksulluk ve geri kalmışlık  sektörünün en önemli organizasyonlarından bir tanesi olan kısır çekişme, bencillik, istememezlik ve bozgunculuk güzelim ilçemizi bitirdi. Dolayısıyla her seçim öncesi ve sonrası bu çekişmeler var oldukça hiç bir zaman bir yere varamayız. Varmamızda mümkün değil her şey ortada.  Maalesef yine Pasinler`de kısır ve çapsız çekişmeler dışında yeni bir şey olmadığını üzülerek görmekteyiz. Belki katılır, belki katılmazsınız ama, zaman gerçekten hem Pasinler`in hem Pasinler`de yaşayanların aleyhine işliyor.Bu böyle bilinsin.  
Aslında Pasinler olarak, az gelişmişliğin,   bencilliğin hepsinden önemlisi gelecek kaygısının dışa vurumlarını yaşıyor birbirimizle didişip duruyoruz. Pasinler`i  paylaşamıyoruz. İnsanlığımızı, kişiliğimizi, karakterlerimizi kaybediyor, yerlere saçıyoruz. Peki neden? Çünkü  madden ve manen gözümüz aç.! İhanetlik istememezlik almış başını gidiyor.
Daha öncede çok kez yazdım. Pasinler sınırları içinde doğal olarak bazı  paylaşımlardan pay almak için  bazı insanları  farklı stratejilerle  geliştirmeye sevk ediyor. Bu stratejilerin başında Pasinler`in  maddi güç ve kudret sahiplerinin yanında olmak birinci sırayı alıyor. Bunun Türkçe meali; YANDAŞLIK veya TETİKÇİLİK oluyor. Yandaş veya tetikçi olduğunuzda doğru yanlış ne olursa olsun sizi besleyen, size yaşama şansı veren bu güce doğal olarak hizmet etmek zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda adil olmak tarafsız olmak, şerefli olmak, dürüst ve ahlaklı olmak gibi insan denen yaratığın üzerinde taşıması gereken birincil özelliklerinden uzaklaşmanıza sebebiyet veriyor.
Ben hiç kimsenin kolay kolay bu insani özelliklerinin dışına çıkmayacağına inananlardanım. Maalesef yukarıda belirttiğim gibi Erzurum ve Pasinler insanına has özelliklerden dolayı bu olmaması gereken özellikler bazen üzerlerimize yapışabiliyor.
Bir diğer algıda 31 Mart Yerel seçimler öncesini, mevcut durumunu göz önüne alırsak Pasinler`in  hangi dip noktada olduğunu görebiliriz. Bu güç algısı, özellikle yerel seçimler öncesi maddi olarak üst seviyede seyreden birileri için her zaman bir ilgi kaynağı olmuş ve o güzelim pırıl pırıl gençlerimizi baston olarak kullanma eğilimine sokmuştur. Hasankalemize öyle bir  Şehrülemin seçinizki Kaplıca Turizmine, İnanç Turizmine ağırlık versin. Lahana, Patates, Ayçiceği, üreticilerine destek amaçlı kooperatifleşme yoluyla  ürettikleri mahsulu birinci elden piyasaya sürmek, Hayvancılık Potansiyeline destek vermek, Kentsel dönüşüm çerçevesi içerisinde İmara açılımı Ovaya doğru değilde ilçenin kent merkezine uygulamak,İlçe merkezinde görev yapıpta İlçe merkezi dışında ikamet edenlere ilçede ikamet etmeleri için çözüm bulmak, Hasankalemize çalışmak, mücadele etmek ,Birlik ve beraberliği sağlamak yakışır. Bunu kamuoyu ile paylaşsanız ne kaybedersiniz?    21 Yüzyıl l Hasankale`sine  bu mu yakışıyor?
?Pasinler`de  Biz artık hangi çeşmeden pislik, hangi çeşmeden zemzem akıyor, bunu çok iyi biliyoruz?
Her Hangi Partiden olursa olsunlar Pasinler adaylarımıza başarılar dilerim. Her şey gönüllerince olsun
  Zaten her şey ortada!