Yüksekova'nın kuş cenneti Nehil Sazlığı'nda yangın

Yüksekova

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Nehil Sazlığı'nda çıkan yangına havadan 2 helikopterle müdahale ediliyor. Yüzlerce kuş türünün yaşam alanı olan bölgenin bir kısmı tamamen küle döndü.

Zorlu arazi koşullarında mücadele
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı'nda çıkan yangına 2 helikopterle müdahale ediliyor. Bataklık arazi nedeniyle ekiplerin araçları sazlığa giremezken, itfaiye, jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Havadan su takviyesi
Karadan güçlükle yangına müdahale edilirken, havadan da 2 helikopter alevlere müdahale ediyor. Helikopterler, Dilimli Barajı'ndan aldıkları su ile yangına havadan müdahalede bulunurken, yüzlerce kuş türünün yaşam alanı olan ovanın bir kısmının tamamen küle döndüğü görüldü.

Dört günlük yangın mücadelesi
Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, "Dört gündür bölgede yoğun bir yangın vardı. Ekipler zorlu arazi şartlarından dolayı giremiyordu. Diyarbakır Orman Müdürlüğünden 2 helikopter gönderildi. Yangının büyük bir kısmı söndürülürken, maalesef ovanın bir kısmı tamamen küle döndü. Diğer yandan ekiplerin söndürme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Malatya'da Şantiyede Yangın: Yemekhanede Çıkan Alevler Söndürüldü
Yüksekova'nın kuş cenneti Nehil Sazlığı'nda yangın
Iğdır'da 11 Kasım'da Fidanlar Toprakla Buluştu
Elazığ'da Seyir Halindeki Otomobil Alev Alev Yandı
Tuğgeneral Öz, Şehit Anısına Fidan Dikti
Haberi Sesli Oku