Yöresel Yemeklerin Tanıtımı için Konferans Düzenlendi

.


ERZURUM 18.04.2024 20:19:00 0
Yöresel Yemeklerin Tanıtımı için Konferans Düzenlendi

Erzurum’da Turizm Haftası kapsamında, İsmail Saip Sencer Kütüphanesinde, ‘Gastronomi Turizmi’ hakkında konferans yapıldı. Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökalp Nuri Selçuk, Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çodur ve öğrenciler katılım sağladı. Neslihan Serçeoğlu, “Gastronomi turizm potansiyelini daha iyi tanıtabilmek için Erzurum’un daha iyi konuma gelebilmesi için çalışmalar yürütüyoruz’’ dedi.  

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde, ‘Turizm Haftası’ nedeniyle İsmail Saip Sencer Kütüphanesi’nde yöresel yemeklerin tanıtımı için Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu tarafından konferans verildi. 

Gastronominin dünü, bugünü ve yarınını konuşan Doç. Dr. Serçeoğlu, Erzurum’da yöresel yemeklerin yeterince tanıtılmamasını eleştirerek sözlerine şöyle devam etti: “Birçok yöresel ürüne sahip olmamıza rağmen özellikle bunların tanıtımını ya da halk olarak kendi yemeğimizi bile bilmeme konusunda sıkıntılar yaşıyoruz.’’

“Ürünlerimizi tanıtmak ve o ürünleri dünyaya bir şekilde tanıtılmasını sağlamak zorundayız’’

 Yerli ve yabancı turistlerin Erzurum’da yöresel yemeklerin tanıması ve tanıtılması gerektiğinin altını çizen Neslihan Serçeoğlu, Türkiye’de ürünlerin tanıtılması için nasıl bir yol çizileceğini şu şekilde anlattı: 

“Zengin bir mutfağı olan Türkiye’nin mutlaka bir gastronomi haritası çıkarılmalı, Uzakdoğu’da başlayan gastronomi turları diğer ülkelere de yaygınlaştırılmalı, ABD’de olduğu gibi yeme-içme festivalleri gündeme gelmeli, İl bazında yöresel lezzetler ortaya çıkarılmalı, Nasıl İtalya turizm tanıtımını yaparken kültürel mirasının yanı sıra pasta dediği makarnayı ve pizzayı pazarlıyorsa, Türkiye’de kendi lezzetlerini de tanıtımının içine katmalı.’’

“Erzurum’da yöresel yemeklerle adını duyurmalı’’  

Erzurum Kadayıf Dolması ve Cağ Kebapla değil yöresel yemeklerle de adını duyurması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Neslihan Serçeoğlu, Erzurum  yöresel yemeklerin 37 tanesi tescilli olduğunu aktardı. 

Haber: Meltem Özmen


SPOR


GÜNDEM

İşçi dostu Başkan Büyükkılıç’tan “1 Mayıs” mesajı
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a “hayırlı olsun” ziyareti
İzmit Belediyesinde kimseye özel araç tahsis edilmeyecek
Kocaeli'de Kartepe Menderes Bulvarına yeni üstyapı
Konya Büyükşehir’den standart yükseltecek düzenleme

SON DAKİKA