YENİLENEN DACİA DUSTER ORTAYA ÇIKTI EN ÇOK SATAN ÜNVANINI ELİNDE TUTABİLECEK Mİ?

.


OTOMOTİV 2.07.2021 16:58:00 0
YENİLENEN DACİA DUSTER ORTAYA ÇIKTI EN ÇOK SATAN ÜNVANINI ELİNDE TUTABİLECEK Mİ?

Günümüzdeki araç satış rakamlarına baktığımızda pek çoğunu SUV-Crossover segmenti kaplıyor. Ülkemizde ise günümüz araçlarının fiyatlarını baz aldığımızda en uygun sıfır kilometre SUV alabilmenin yolu, Duster almaktan geçiyor. Duster ülkemizde sunulan C SUV segmentinin en uygunu olan model.

2010 yılında satışa çıktığında ise 29.000₺ gibi bir paraya satışa çıkmıştı ki bu bahsi geçen fiyatı sayesinde en uygun SUV ünvanını eline almıştı. 2016 yılında gelen makyaj operasyonu ve 2018 yılında gelen kasa değişikliği neticesinde Duster, satış rakamları da arttı. Segmentinde en çok satan modellerden birisi olan Duster'ın artık bir makyaj operasyonuna ihtiyacı vardı ve o makyaj operasyonu bu sene geldi. 2022 modeli olarak karşımıza çıkan yeni Duster’da en dikkat çekici yerlere değinelim.

Öncelikle, dikkatimizi daha karizmatik olan ve farlarında elden geçtiği belli olan ön yüz. Y tipi aynı yeni Sandero Stepway modeliyle benzerliği olan ön farlar gelmiş. Krom ön panjur detayı ise şık görünüyor. Bunların haricinde ise katalog renklerine de eklenen yeni bir renk seçeneği mevcut. Arizona Turuncu adlı yeni bir renk lansman rengi olarak karşımıza çıkıyor. Aracın rengi hakkında bir yorumda bulunmam gerekirse rengi çok yakışmış. Köşeleri karartmalı olan arka stoplarda gelen yenilikler arasında yerini alıyor. Görseller üzerinden diğer renk seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Kokpite geçiş yaptığımızda ise ekranında ufak bir değişiklik görüyoruz. Makyajlı Duster’da 8 inçlik yeni bir multimedya ekranı görüyoruz. Söz konusu sistemde USB ve Bluetooth özelliklerinin yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto desteği de mevcut. Yenilenen Duster’ın tüm donanım seviyelerinde entegre yol bilgisayarı, otomatik uzun far etkinleştirme ve direksiyon simidinde aydınlatmalı kumandalara sahip hız sınırlandırma standart olarak sunuluyor.

Donanım seviyesine bağlı olarak dijital ekranlı otomatik klima, ısıtmalı ön koltuklar, eller serbest kart sistemi, kör nokta uyarı sistemi, park asistanı, yokuş kalkış desteği, 4x4 versiyonlarda sunulan yokuş iniş desteği ve 360 derece kamera sistemi de Duster severleri bekliyor. Bol teknolojik bir Duster karşımıza çıkacak ve bu durumda oldukça heyecanlıyız.

Veeee Geldik Heyecanlandıran Noktaya

Motor seçeneklerinde de bir takım değişikliklere uğrayan yeni Duster’da heyecanlandıran bir yenilik daha var.

Pek çok Renault modelinde gördüğümüz ve bir dönem benimde aracında kullanmış olduğum EDC şanzıman nihayet Duster modelinde de yerini alıyor. EDC şanzıman ise kullanım anlamında gayet keyifli, hızlı tepkiler verebilen bir şanzıman olarak biliyoruz.

Makyajlı 2021 Dacia Duster’in kaputunun altında dizel ve benzinli motorlar var. Dizel cephesinde dCi 115 beygir (4x2 veya 4x4) ve 6 vitesli manuel şanzıman tercih edilebilecek.

Benzinli seçenekler ise TCe 90 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzıman, TCe 150 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzıman, TCe 150 beygir (4x4) ve 6 vitesli manuel şanzıman, TCe 150 beygir (4x2) ve 6 vitesli EDC otomatik şanzıman şeklinde açıklandı.

Duster’ın fabrika çıkışlı LPG’li versiyonunu da ECO-G 100 beygir (4x2) ve 6 vitesli manuel şanzıman seçeneği var.

LPG’li seçenekte ise LPG deposunun kapasitesinin yüzde 50 artırılarak 49.8 litreye ulaştığı da verilen bilgiler arasında.

Sizce yeni Duster ülkemizde kaç paradan satışa çıkacak. Tahminlerinizi yoruma bekliyorum. Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

Yeni Duster ülkemize geldiğinde detaylı bir şekilde test edeceğiz, kapsamlı test konuklarımızdan birisi olacak.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA