YENİ PEUGEOT 308 SW | TASARIM ÇOK İDDİALI | SW’LERE OLAN TÜM İLGİYİ 308 SW'Mİ TOPLAYACAK?

.


OTOMOTİV 17.07.2021 16:42:00 0
YENİ PEUGEOT 308 SW | TASARIM ÇOK İDDİALI | SW’LERE OLAN TÜM İLGİYİ 308 SW

Otomotiv sektöründe son yıllarda domino taşları birer birer değişiyor. En son yeniliklerden birisi ise artık Station Wagon tipi araçlara olan ilginin azalması, SUV-Crossover araçlara olan ciddi talep patlaması, Station Wagon'ların yerini almaya başlayan SUV'lerin tahtını yerle bir edebilme potansiyeline sahip olduğuna inandığımız bir aracı sizlere tanıtmak istiyorum. Bu araç yeni 308'in station wagon versiyonundan başkası değil.

Tabii ki C segmenti hatchbacklerin arasında station wagon seçeneği olmayan model neredeyse yok, ülkemizde hiçbiri sunulmuyor. SUV furyası başladığından beri Station Wagon modellerin pabucu dama atılmış durumda. Bu durumu PSA grubu yeni 308 SW ile değiştirebilecek mi?

 

İlk başta aracın tasarımına baktığımızda Peugeot'un son yıllarda ortaya çıkardığı başarılı tasarım silsilesini devam ettirdiğini görüyoruz. Yeni 308’de gelen tasarım adeta eski 308’e göre çağ atlatmış diyebiliriz. Yeni 308’in PSA grubunun ortak olarak kullandığı EMP2 platformundan yükseldiğini söylememe gerek yok, en büyük rakiplerinden birisi olan Astra L modeli de aynı platform üzerinden yükseliyor. Ön tasarımının hatchback modelinden herhangi bir farkı olmadığını söylemeliyim, fakat arka tasarıma geldiğimizde işler burada değişmeye başlıyor. Daha agresif ve station wagon ruhuna daha uygun bir arka tasarım ile karşılaşıyoruz. Ayrıca görseldeki aracın “GT” donanım olduğunu da söylemeye gerek yok, difüzör ve egzoz çıkışları sportifliğini gösteriyor. Aracın üzerinde yeni Peugeot logosunu da görüyoruz, daha önceden sunduğu 308 modellerinde çamurluklara herhangi bir ibare koymayan Peugeot, bu neslinde ise ön çamurluklara yeni tanıttığı logoları koymaya karar vermiş.

Gelelim boyutlarına, hatchback 308’den daha avantajlı olan model, tabii ki hatchback modelden daha uzun. 308 , 4,64 metre uzunluk ve 2,73 metre dingil mesafesiyle ideal bir iç mekân sunarken, normal kullanımda 608 litre olan ve arka koltukların katlanmasıyla 1634 litreye kadar ulaşan geniş bagaj hacmiyle de segmentinin beklentilerine tam anlamıyla yanıt veriyor. Yeni 308’in kokpitine geçiş yaptığımızda ise diğer tüm Peugeot modellerinde gördüğümüz İ-Cockpit tasarımını görüyoruz ki yeni 308’in bomba gibi kokpitte de bomba gibi olmasını sağlamış.

Plug-in Hybrid seçeneklerini arttıran markalara Peugeot'da katıldı ve yeni 308 SW modelinde 2 adet şarj edilebilir hibrit seçeneği sunacağını açıkladı. PEUGEOT 308 SW’de sunulan şarj edilebilir hibrit motorlardan ilkini HYBRID 225 e-EAT8 oluşturuyor. Bu seçenekte, 180 HP’lik PureTech benzinli motor ve e-EAT8 otomatik şanzımana 81 kW gücündeki elektrik motor entegre ediliyor. Böylece km başına 26 gr C0₂ ve 59 km’ye kadar tamamen elektrikli sürüş menzili (WLTP normuna uygun olarak, onay sürecinde) sağlanıyor. HYBRID 180 e-EAT8’de ise 150 HP’lik PureTech benzinli motor ve e-EAT8 otomatik şanzıman 81 kW gücündeki elektrikli motorla kombinleniyor.

Muhtemelen benzinli tarafta yine 1.2 PureTech 130 beygir seçeneğini dizel tarafında ise 1.5 BLUEHDİ 130ps motoru göreceğiz.

Ayrıca, yeni 308 ve 308 SW Peugeot’un memleketi Fransa’da yakın zaman içerisinde satışa çıktı. Bu yüzden Fransa fiyatlarına ve motor paket kombinasyonuna bakmadan geçmeyelim. Station Wagon 308’de başlangıç fiyatı 25.800€ olarak belirlenmiş, sunulan paket seviyeleri ise şu şekilde;

Active Pack

Allure

Allure Pack

GT

GT PACK

Hali hazırda satışta bulunan motorlara da göz atalım;

Peugeot’un 1.2 ödüllü PureTech motoru tabii ki var. 1.2 PureTech 110PS(Manuel), 1.2 PureTech 130 beygir (Manuel), 1.2 PureTech 130 beygir (EAT8), 1.5 BlueHDİ 130 beygir (Manuel), 1.5 BLUEHDİ 130 beygir (EAT8), 1.6 PURETECH 180 beygirlik hybrid motoru ve 1.6 PureTech 225 beygirlik hybrid motoru görüyoruz. 1.6 PureTech 225 beygirlik seçeneği GT PACK seçeneğinde tercih ettiğinizde ortaya çıkan tutar 45.900€ olarak karşımıza çıkıyor. Ülkemizde sunulacağı fiyatı şimdiden tahmin etmek zor olsa da net olmamakla birlikte tahmin yapmak gerekirse, kurların bu şekilde seyrettiğini varsaydığımızda 310.000-320.000₺ gibi bir paradan Active Pack 308’i satın alabiliriz gibi, tabii ki bu bahsi geçen meblağ tamamen benim tahminim, düşüncemdir. Peugeot Türkiye’den tarafımıza yeni 308 ile ilgili bilgiler geldikçe sizlere aktaracağız.

Siz yeni 308’i sevdiniz mi, tercih edermisiniz?

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link

Yazıyı yazan: Kenan KUTLUE


SPOR


GÜNDEM

Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları

SON DAKİKA