YENİ OPEL ASTRA İLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKAN BİLGİLER | SİZCE YENİ ASTRA NE ZAMAN ÜLKEMİZE GELİR?

.


OTOMOTİV 24.06.2021 20:02:00 0
YENİ OPEL ASTRA İLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKAN BİLGİLER | SİZCE YENİ ASTRA NE ZAMAN ÜLKEMİZE GELİR?

Kompakt hatchback segmenti geçmiş yıllarda en çok satış gerçekleştirilen segmentler arasındaydı. Opel’inde en başarılı modellerinden birisi olan Astra modelinin artık kapsamlı bir yenilenme geçirmesi gerekiyor. En son 2016'da nesil değiştiren Astra, 2019 yılında makyaj operasyonu geçirmişti ve 2022 yılında yeni nesline kavuşacak.

 

2022 Astra ile ilgili ortaya çıkan görselleri sizlerle paylaşmak isterim. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan 3.nesil 308 ile aynı platformu taşıyacak olan 2022 Astra, 308'in tasarım hatları gibi çok iddialı tasarım hatlarını taşıyacağını tahmin edebiliyoruz. Şayet yeni 308’in tasarımı ile ortak bir tasarım gelecekse müthiş bir Astra ile karşı karşıya kalacağız demektir. Karşımıza çıkacak olan yeni Astra ile ilgili bir takım tahminler yapmamız gerekirse, yeni Mokka ve Grandland modellerinden tanıdık ön yüz ile karşımıza çıkacağını tahmin ediyorum. GM grubuna özel bir platform olan D2XX platformuna veda edecek olan model pek çok PSA modelinin platformu olan EMP2 platformuna geçiş yaptı. Demek ki konfor konusunda iddialı bir Astra karşımıza çıkacak. Astra’nın geninde olan konforun daha da artacağını düşünüyorum. Ülkemize de geldiği zaman tabii ki hem köşemizde hemde Otomobil Medyam YouTube kanalıma konuk alacağım. Tabii ki yaptığım veya yapmaya çalıştığım yorumlar tamamen Astra ile ilgili şahsi tahminlerim, yeni gelecek Astra’nın muhtemelen jenerasyon adı da sıralamaya göre “Astra L” olacaktır yönünde bir düşüncem var. Opel’in “Pure Panel” adını verdiği bu tasarımı daha önce yayınlanan teaser’larda da görmüştük. İki adet 10 inç ekrandan oluşan bu kurulum, ön cama yansıyan HUD ile birlikte gelecek. Bu kurulumu da aslında Mercedes’in “Command” ekran kurulumunda benzetebiliriz. Bu dönemlerde araç hakkında fazla spoiler vermek istemeyen Opel, yeni Astra’nın kokpitinin multimedya ve klima ünitesinin biraz sürücü kısmına dönük tasarlamış ve bu tasarım Mokka’yı hatırlattı.

Yeni sensörler ve sürüş asistanları yeni Astra L ile karşımıza çıkacak. Hatta Alman marka yetkilileri, yarı destekli sollama sisteminin yeni Astra’da bulunacağını da ifade ettiler.

Yeni Astra’nın boyutlarına da değinmemiz gerekirse, EMP2 platformuna geçiş yapan yeni Astra L’nin yüksekliği 1.470 milimetreye gerilrmiş durumda. Genişliği tam 51 milimetre artarak 1.860 milimetreye ulaşan modelin, uzunluğunun da 4 milimetre artarak 4.374 milimetreye ulaştığını görüyoruz. Bu değişimler aks aralığına tam 13 milimetre genişleme olarak yansımış.

Gelen bilgiler doğrultusunda arka yaşam alanı biraz canımızı sıkabilir, sebebi ise arka bagajın 422 litre olmuş olması. Dış tasarımında değişiklikler olan Astra’nın asıl can alıcı değişiklikleri kabuğun altında yatıyor. Model, geniş bir motor yelpazesiyle karşımıza çıkacak. Benzinli tarafta 1.2 litrelik üç silindirli motorun 110 ve 130 beygir güç üretebilen versiyonları tercih edilebilecek. Dizel tarafta 130 beygir gücündeki 1.5 literlik motor karşılıyor bizleri. Bu seçeneklerin (giriş versiyonu haricinde) tamamı, 6 ileri vitesli manuel ya da 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile alınabiliyor olacak.

Ki 1.2 130 beygirlik motoru bol bol gazlayarak test etmiştik yeni 208 üzerinde, çok başarılı bir motor olduğunu söylemeliyim. Yeni Astra’da kullanıcıları bekleyen bir diğer sürpriz ise elektriğin gücü.

Elektrikli Astra ile L jenerasyonunda tanışacağız. 1.6 litrelik dört silindirli motor ile eşleşen elektrikli ünite, Astra L’in şarj edilebilir hibrit seçeneği olacak. 12.4 kWh’lik bataryaya sahip olan bu elektrikli motor, 110 bg güç üretebiliyor. İkili birlikte çalıştığında ise toplamda 180 ile 225 bg güç çıkışına sahip olacak. Bu seçeneğin direkt olarak Peugeot 308’den alındığının altını çizelim. Yani model, tamamen elektrikli motorunu kullanarak 60 kilometre menzil kat edebilecek.

Medya içerisinde IAA fuarı öncesinde tanıtılması beklenen yeni Astra'nın 2021 yılı sonu gibi Global pazarda satışa çıkması ve ülkemize 2022 başlarında giriş yapması bekleniyor.

Yeni Astra ülkemizde satışa çıktığında mutlaka hem Otomobil Medyam YouTube kanalıma hemde buraya konuk alacağız.

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.

https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link


SPOR


GÜNDEM

Başkan Büyükakın: ‘’Daha güzel bir Kocaeli için yola çıktık’’
Başkan Kıral’a, geçmiş dönem belediye başkanlarından ziyaret
Muğla Büyükşehir kırsaldaki çınarların yanında
Başkan Zeyrek’ten ulaşımda kaliteli hizmet vurgusu
Düzce zabıtasından başarılı grafik

SON DAKİKA