YENİ OPEL ASTRA BOL MOTOR SEÇENEKLERİYLE VE KESKİN TASARIM ÇİZGİLERİYLE TANITILDI!

.


OTOMOTİV 13.07.2021 16:43:00 0
YENİ OPEL ASTRA BOL MOTOR SEÇENEKLERİYLE VE KESKİN TASARIM ÇİZGİLERİYLE TANITILDI!

Alman üretici Opel’in bestseller modellerinden birisi olan Astra modelinin L nesli tanıtıldı. 6.nesli ile karşımıza çıkan yeni Astra, oldukça iddialı duruyor. Altyapısını yeni 308 ile ortak paylaşan Astra L, bol motor seçenekleriyle ve keskin tasarım çizgileriyle dikkat çekiyor.

Opel'in popüler hatchback modeli, altıncı jenerasyonuyla birlikte Volkswagen Golf, Ford Focus, Renault Megane, Skoda Octavia gibi araçlarla mücadele etmek için bir kez daha Rüsselsheim fabrikasında imal edilecek. Tabii önemli rakiplerden birisi de, tıpkı Astra gibi EMP2 platformunu kullanan yeni Peugeot 308, her ne kadar mekanik ve elektronik parçalar ortak olsa da Opel ve Peugeot tasarımcıları iki C hatch’i görsel anlamda birbirinden ayırma konusunda çok başarılı bir işçilik çıkarmış. Tabii ki Opel’in kendisine özgü tasarım detayları ve bir takım göndermeleri olmazsa olmazlar arasında, örnek vermem gerekirse arka kapıların üzerindeki havalandırmalar ve C sütunu sayesinde Kadett modeline bir takım göndermeler gidiyor. Her ne kadar bazı noktalarda geçmişe gönderme yapıyor olsa da Vizor konseptini de seri üretim haline yansıtmış marka, aynı Mokka’daki gibi bir panjur yer alıyor. Geçmiş ve günümüzden göndermelerle birlikte yeni Astra, platformdaşı olan yeni 308’den ayrılıyor. Şimdi ise gelin yeni Astra’nın boyutlarına bakalım;

Boyutlar

Yeni Astra, yerini aldığı modele göre 4 mm daha uzayarak bu ölçüsünü 4.374 mm’ye çıkarmış. Her ne kadar genel boyut aynı kalmış gibi olsa da aks mesafesindeki 13 mm’lik artış sayesinde Astra artık ön ve arka tekerlekleri arasında 2.675 mm sunuyor. Genişlik ise eskiye oranla ciddi şekilde artırılmış – 1.860 mm ya da +51 mm. Alman marka yeni oranlar sayesinde aracın “coupé tarzı” çizgilere kavuştuğunu söylüyor ancak bu biraz abartılı bir tabir olmuş. Elbette yeni nesilde de bir Astra GTC görmek güzel olurdu ancak üç kapılı seçeneklerin teker teker döküldüğü şu dönemde böyle bir beklenti mantıklı olmayacaktır. Aracın artan boyutları ve ayarlanabilir bagaj paneli sayesinde yükleme hacmi ise 422 litreye ulaştırılmış. Bu boyutlarla birlikte artık daha rekabetçi bir Astra ile karşı karşıyayız diyebiliriz.

Kokpite geldiğimizde ise tamamen yenilenen bir kokpit ile karşılaşıyoruz.

Dış tasarımda yeni Mokka’ya benzerliğiyle dikkatleri kendine çeken Opel Astra L, selefi Astra K’dan iç mekânda da ciddi şekilde ayrılıyor. Büyük ölçüde tüm rakipleri gibi dijitalleşen Astra, bazı fonksiyonlar için eklenen fiziksel butonlar haricinde fonksiyonlarına 10” boyutlu multimedya ekranı üzerinden erişim sağlıyor. Onun yanında ise üç kollu yeni direksiyon simidi arkasına yerleştirilen, yine 10” boyutlu dijital gösterge paneli bulunuyor.

Güncel yeni modellerde olduğu gibi Opel Astra L de bolca teknolojik donanım içeriyor. Markanın amiral gemisi Insignia’da sunulan matrix LED farlar ile donatılan Astra’da far başına kullanılan diyot sayısı 84 olarak açıklanmış. Dur/kalk özellikli adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, trafik işareti algılama sistemi, otomatik acil durum sistemi, 360 derece kamera ve head-up display gibi donanımlar Astra L’nin repertuarında bulunuyor. Gelen yeni teknolojiler sayesinde Astra L’yi sürmek, test etmek daha keyifli olacak.

Teknik Detaylar

Opel aracın güç ünitelerine dair çok derinlemesine açıklama yapmamış olsa da yeni 308, bize burada ışık tutuyor. Rüsselsheim merkezli marka 2021 Astra’nın benzinli ve dizel motorlarla geleceğini ve güç değerlerinin 110 bg ile 225 bg arasında değişeceğini belirtiyor. Ayrıca iki farklı (180 bg ve 225 bg) plug-in hibrit seçenek de altıncı jenerasyonda Astra yelpazesine eklenmiş. Şanzıman seçenekleri ise güç ünitesine göre 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik olarak açıklandı. Güç ünitelerinde PSA grubu üyesi olması sayesinde rahatlıkla tahmin yapabiliyoruz, bu noktada kendi tahminlerimi paylaşmak istiyorum. 1.2 PureTech motoru 110 beygir ve 130 beygir olarak görebiliriz, hatta 2008’de gördüğümüz 155 beygirlik varyasyonu da görebiliriz. 225 beygirlik seçenek ise 1.6 Plug-in HYBRİD olan versiyon, aynı şekilde 180 beygirlik seçenekte Plug-in Hybrid.

Rakiplerinde dizellerin azaldığını düşünecek olursak, muhtemelen dizel ünite olarak sadece 1.5 BlueHDI 130ps güç üreten seçenek gelecektir. Tabii ki daha net bilgileri Opel ne zaman paylaşırsa o zaman öğrenebileceğiz.

Opel, sipariş alımlarını sonbahar aylarında açacak ve ilk teslimatlar 2022’nin ilk aylarında başlayacak. İleri aşamada aileye station wagon türev de eklenecek. Her iki gövde tipinin de Münih’te düzenlenecek IAA kapsamında sergilenmesi mantıklı olurdu ancak Opel, daha önce etkinliğe katılmayacağını duyurmuştu.

 

Son olarak Opel, bu jenerasyon Astra’nın içten yanmalı motora sahip son nesil olacağının da altını çiziyor. Bildiğiniz gibi Alman üretici, 2028’de Avrupa’da tamamen EV’lerden oluşan bir ürün gamı hedefliyor.

İlerleyen yıllarda EV modeller tüm piyasayı ele geçirecek, bu konuda sizin düşünceleriniz nelerdir?

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve İnstagram adresimi takip etmeyi unutmayın.


https://youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw


https://instagram.com/otomobilmedyam?utm_medium=copy_link


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA