YENİ HYUNDAİ ELANTRA SHOWROOMLARA GİRİŞ YAPTI!!!

.


OTOMOTİV 26.04.2021 21:52:00 0
YENİ HYUNDAİ ELANTRA SHOWROOMLARA GİRİŞ YAPTI!!!

 

 

Bugün ülkemizde yeni satışa çıkan Hyundai Elantra ile birlikteyiz. Bugün "Otomobil Medyam" YouTube kanalıma yenilenen Elantra'nın videosunu çekmeye gittiğimde araç hakkında bazı bilgileri size de aktarmak istedim.

 

Yenilenen Elantra 4 donanım seviyesi ile gelmekte. Style, Smart, Elite ve Elite Plus'tan oluşan bir paket listesine sahip. Tabii ki opsiyonlar satın alarak aracınızı bir üst seviyeye yaklaştırabiliyorsunuz. Showroomda bulabildiğim araç Elantra'nın giriş paketi yani Style paket. Öncelikle aracın malzeme kalitesi önceki nesile göre daha kaliteli, daha iddialı. Aracın içerisine oturduğumda edindiğim ilk izlenim, araç Hyundai'nin D segmenti temsilcisi hissiyatı sağlamasıydı. Aracın gerek kabini olsun, gerek arka yaşam alanı olsun, gerek boyutları olsun hepsi aracı D segmenti havasına bürümüş. Bu sebeple araç rakiplerinden bir adım öne geçmiş diyebiliriz. Fiyat-performans olarak baktığımızda ise pişman etmeyecek ve alternatiflerine göre daha avantajlı olan bir Elantra görüyoruz. Style paket araçta jant kapağı geliyor.(Lastik ebatları 195/65/R15)
Daha üst donanımlarda tabii ki jant ebatları büyüyor. Bagaj hacmine değinecek olursak 474 litre bir bagaj hacmi geliyor. Arka yaşam alanına geldiğimizde ise daha da büyüdüğünü görüyoruz. (Bir ara siyah ve sunrooflu olarak Elite Plus düşünmedim değil) Sunroof seçeneği Elite ve Elite Plus'ta standart olarak geliyor. Elektronik park freni donanımını da Smart paket itibariyle tercih edilebiliyor. Araba bakarken fiyat performans durumuna göre karşılaştırmak çok önemli, bazen sadece marka veya modelden ötürü tercihler yanlış sonuçlar getirebilir. İnceleme konuğum olan yeni Elantra'nın kokpitine gelelim, ne baz versiyon olduğu için analog bir kadran ve ufak ekranlı, multimedyasız bir radyo karşımıza çıkıyor. Kumaş kalitesi ise yeterli, otururken fazla rahatsız etmiyor. Oturma pozisyonu olarak pek çok olanak sağlıyor ve çok avantajlı, genellikle araç kullanırken biraz dik ve yakın ayarlarken, yeni Elantra'nın oturma pozisyonuna bakarken bambaşka halde buldum kendimi. Hem rahat hemde geniş geniş, ferah ferah oturma imkanı sağlıyor yeni Elantra şöför mahallinde. Kendileri en kısa zamanda test etmek istediğim araçlardan birisi haline geldi. İnceleme yazımızın son aşaması olan fiyat kısmına gelelim. İncelemesini gerçekleştirdiğimiz model, 1.6 benzinli ve Manuel vitesli Style paket bir Elantra idi. Liste fiyatı ise 231.500₺ olarak gözükmekte. Elantra'da tek motor seçeneği ve iki vites seçeneği bulunuyor. 6 İleri Manuel ve CVT şanzıman seçenekleri de iki tercih hakkınızın olduğunu bilmeniz adına güzel bir olay diyebiliriz. Manuel vites seçeneği sadece Style pakette bulunuyor. Smart pakete geldiğimizde ise 325.000₺ fiyat görüyoruz. Elite paketin fiyatı 370.000₺ ve Elite Plus için verilen fiyat 410.000₺ olarak karşımıza çıkıyor.
Umarız yakın bir zamanda yeni Elantra'yı test konuğu alabiliriz. Daha detaylı bir inceleme izlemek isterseniz aşağıdaki linkten inceleme videosuna ulaşabilirsiniz.

 

 

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA