Yeni 3 Serisi Yeni Yüzü ve Teknolojileriyle Birlikte Tanıtıldı!

.


OTOMOTİV 20.05.2022 13:47:00 0
Yeni 3 Serisi Yeni Yüzü ve Teknolojileriyle Birlikte Tanıtıldı!

Makyajlı 3 Serisi yeni yüzü ve teknolojileriyle birlikte geldi!

Motor seçenekleri hiç değişmedi, birebir aynısı.

Yazan: Kenan Kutluer

 

Son yıllarda ortaya çıkan ve yıllardır çok satan modelleri ortadan kaldırmaya yemin etmiş gibi, neredeyse her markanın mutlaka birer temsilcisini dahil ettiği SUV furyası rağmen BMW, makyajlı 3 Serisi ailesini tanıttı.

BMW'nin ürün gamındaki en kritik modellerden birisi olan 3 Serisi, estetik ve teknolojik bir takım operasyonlar sonucu karşımıza çıktı. Yenilenen tasarımı ve yeni teknolojilerle birlikte gelen 3 Serisi, sedan karoseri haricinde Touring versiyonu ile de karşımıza çıktı.

Gelin hep beraber 3 Serisine gelen yeniliklere göz atalım. Güncel BMW modellerinin yaşadığı yenilikleri yaşayan 3 Serisi “devrim” niteliğinde yeniliklere ev sahipliği yapmıyor. Izgarası biraz büyüdü, yeni LED far takımları da yeni 3 Serisine entegre edilmiş durumda. Makyaj operasyonunun etkisi arka kısımda yitiyor. Stop takımları daha ince görünüyor, reflektörler dikey olarak konumlandırılmış ki bu sayede arkada hakim olan “L” tasarım pekişmiş.

Yeni 3 Serisindeki asıl değişim kokpitte gerçekleşmiş. Geleneksel BMW tasarımından uzaklaşıp, yeni BMW kokpit tasarımına geçilmiş. Devasa kavisli cam eleman, iki farklı ekranı içerisine alıyor. İlk başta İX modelinde gördüğümüz bu kokpit tasarımını sonrasında yeni 2 Serisi Active Tourer’da görmüştük.

Ekran tasarımının bir ayağında 12.3 inç büyüklüğünde dijital gösterge paneli, diğerinde ise 14.9 inç büyüklüğünde bir multimedya ekranı bulunuyor. Orta konsolda ise vites kolunun yerini yine son BMW modellerinde gördüğümüz tuş takımına bıraktığını görüyoruz.

 

Kaputun altında ise ciddi bir değişim yaşanmıyor. Tanıdık motor seçenekleri ile satışa sunulacak. Uluslararası versiyonda 330i, 330e PHEV ve M340i versiyonları ile satılan model ülkemizde 170 beygir güç üretebilen 1.6 litrelik turbo benzinli motoru kullanıyor. 320i modeline alternatif olarak 320d xDrive Touring modeli eşlik ediyor.

Şimdilik yeni 3 Serisinin fiyatları belli değil. Fakat şunu belirtmem gerekiyor, ülkemizde en uygun 3 Serisi “Sport Line” 20 Mayıs tarihi itibariyle 1.236.300₺’den satılıyor.

En uygun Touring versiyonu ise “Luxury Line” ise 1.5 milyon ₺’nin üzerinde.

 

Yeni 3 Serisini beğendiniz mi?

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”
Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den

SON DAKİKA