OTOMOTİV

OTOMOTİV Haberleri

Volkswagen Touareg 20 Yaşına Bastı!

.


OTOMOTİV 2.06.2022 11:53:00 0
Volkswagen Touareg 20 Yaşına Bastı!

3 Nesil, 20 Yıl, 1 Efsane!

Volkswagen Touareg, 20. yaşına girmeye hazırlanıyor. Bu önemli kilometre taşını kutlamak isteyen Wolfsburg menşeli üretici, Touareg Edition 20 adını verdiği özel versiyonun örtüsünü kaldırdı. Standart halinde bile segmentinin en şık modellerinden olan Touareg, bu paket ile tarzını tamamen değiştiriyor.

Özel versiyon Meloe Blue rengi ile birlikte geliyor. Denkleme parlak 20 inçlik ve sadece bu modele özel jantları ekleyen Alman üretici, yan ve arka camları karartarak genel tasarımı pekiştirmiş. Sütunların üzerindeki Edition 20 logosu da modelin nadide yapısını gözler önüne seriyor.

 

Kabin içerisinde de benzer bir özenin karşımıza çıktığını görüyoruz. Işıklı basamaklar Edition 20 logosu ile süslenmiş. Yaşam alanında kullanılan koltukları siyah Savona deri ile tamamlayan üretici, bej renkteki kumaş detayları ile kontrast yaratmayı başarmış. Ön konsolda ise kırmızı ve bej renkteki fitiller dikkat çekiyor. Aynı aracın dışında olduğu gibi içinde de pek çok Edition 20 logosu ile karşılaşabilmek mümkün.

Volkswagen modeli dört farklı motor seçeneği ile satışa sunacak. Bunların ikisi V6 TDI, biri V6 TSI ve biri şarj edilebilir hibrit V6 TSI olacak. Dört versiyon arasındaki en güçlü model elektrik destekli türev olacak. Bu versiyonda 380 bg güç ve 600 Nm tork üretebilecek model, tüm versiyonlarında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile eşleşiyor.

 

 

Volkswagen Touareg Edition 20, Haziran ayının ortasında önce Almanya'da sonra da Avrupa'da satışa sunulacak. Siparişleri açan Volkswagen, modelin fiyatının 77.530 Euro olduğunu da doğruladı. Bu da günümüz kuruyla yaklaşık 1.3 milyon TL ediyor. Fiyatı Türk Lirası'na çevrildiğinde Touareg'in ülkemizdeki satış fiyatının yakınından bile geçmediğimizi hatırlatmak isterim.

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

 

Yazan: Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA