ÜNLÜ KUAFÖR SALGIN SONRASI EN ÖNEMLİ SAÇ BAKIM YÖNTEMLERİNİ ANLATTI


MAGAZİN 5.08.2020 22:53:00 0
ÜNLÜ KUAFÖR SALGIN SONRASI EN ÖNEMLİ SAÇ BAKIM YÖNTEMLERİNİ ANLATTI

Uluslararası kuaför eğitmeni Sinan Ergün, evde uygulanabilecek saç bakım yöntemlerini sizler için yazdı. Türkiye’de bugüne kadar 4000’den fazla kuaföre fiziksel eğitim veren Ergün, eğitimlerini online ortama taşıyarak son 3 ayda 99 ülkeden binlerce kuaföre eğitim verdi.

Saç kesimi ve Kuaförlük eğitimi konusunda PivotPoint Türkiye Genel Koordinatörü olarak görev yapan Sinan Ergün, virüs salgını sonrası değişen alışkanlıklar neticesinde evde saç bakımı tüyolarını anlattı. Pandemi dönemi hayatımızın her anında alışkanlıklarımızı değiştirdi, hatta saç bakım ritüellerimiz dahi bu durumdan oldukça etkilendi. Doğallık anlayışı son dönemde oldukça yaygın ve herkesin dilinde, fakat profesyonel bakıştan her yerde bulabildiğiniz doğal ürünlerle saç problemlerinizle nasıl başa çıkabilirsiniz?

Öncelikle aşağıda önereceğimiz bütün karışımlardan önce içeriğindeki maddelerden herhangi birine alerjiniz olup olmadığını biliyor musunuz? Evet ise lütfen risk almayın ve denemeyin, bunu en başta söylemekte fayda var.

Doğal parlaklık için: Özellikle yoğun şehir hayatının en büyün problemlerinden biri saçlarda mat ve cansız görüntü. Saçlarınızın daha canlı, parlak ve dolgun gözükmesini sağlamak için; Saf bal ve Limonu sıcak suyla karıştırın saç boy ve uçlarına sürün. Streç filme sardıktan sonra 10 dakika bekletin ve güzelce arındırın.

Kuru saçlardan kurtulmak için; Saçlarınızın nem dengesinin normal seviyesinin altında olması kuruluğa ve buna bağlı saç uçlarında kırılmaya sebep olur. Saçlarınızın nemli ve sağlıklı olması için; Argan yağı ya da Saf zeytin yağı ile esmer şekeri karıştırıp saç uçlarında 15 dakika bekletin ve arındırın.

Yağlı saçlardan kurtulmak için: Tabii yağlı saçların öncelikli sebepleri arasında yanlış kozmetik ürünü kullanımı geliyor. Saç kremini diplere kullanmak bile saçın yağ dengesini bozuyor ve saçlarda aşırı yağlanma problemine sebep oluyor. Öncelikle yağlanmanın sebebini bulup daha sonra çözüme odaklanmak gerekir. Yağlı saçlardan kurtulmak için; Yumurtanın beyazı ve Limonu karıştırın içine az kaya tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edin saç boy ve uçlarına sürerek 20 dk. bekletip arındırın.

 

Kepekli saçlardan kurtulmak için: Kepek kadın ya da erkek herkesin en çok yaşadığı problemlerin başında geliyor. Sebep yelpazesi oldukça geniş, stres, yanlış şekillendirici kullanımı, farklı hastalıklar, yanlış şampuan kullanımı vb gibi çeşitlendirilebilir. Eğer herhangi bir cilt rahatsızlığına bağlı kepek probleminiz yoksa (egzama vs.) kepeği temizlemek doğal yollarla da mümkün. Hindistan cevizi yağı, nane yağı ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp saç diplerinize parmak uçlarınızla (tırnaklarınızı kullanmadan) 15 dakika masaj yaparak uygulayın ve 10 dakika bekletin ardından saçınızdan arındırın. Arındırdıktan sonra pamukla hafif şekilde diplere saf kantaron yağı sürün. Kantaron yenilenme konusunda saç diplerinize destek olacaktır.

Kabarık saçları sakinleştirmek için: Kabarık saçları olanlar her zaman şekillendirme için daha fazla zaman ayırmak zorunda olanlardır değil mi ? Yıka çık özellikle kabarık saçlılar için bir hayal. Fakat düzenli uygulama ile kabarık saçları da doğal yollarla sakinleştirmek mümkün. Muz, süzme yoğurt, bal ve 2 3 damla argan yağını karıştırın. Saçınızın boy ve uçlarına yoğun bir şekilde sürüp 30dk bekledikten sonra arındırıyorsunuz.

Bonus: Normal saçınız var ve sadece rutin bakım yapmak istiyorsanız rende tarçın ve Hindistan cevizi yağını sıcak suyla karıştırıp boy ve uçlara sürerek 30 dakika bekletip durulayabilirsiniz. Aktif olarak Uluslararası bir kuaför eğitmenliği firmasında Türkiye Koordinatörü görevinde bulunan Sinan Ergün, uluslararası lisansla grup dersleri ve birebir eğitimlerle de saç kesim teknikleri öğretiyor.

Saçı, ancak sanatçının yeteneğiyle güzelliği ortaya çıkan, kişiye özel bir sanat eseri olarak gören Sinan Ergün, kadın ve erkek kesimlerinde hayal gücünün sınırlarını keşfediyor. 20 yıldan bu yana kuaförlük ve eğitmenlik yapan Ergün, ülkemizde Avrupa’daki kesim modellerinin etkin olduğunu ve modayı yakından takip ettiğimizi de belirtti.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA