Umman Sultanı Heysem’in, Şeyh Muhammed bin Zayed'in elini neden sıkmadığı ortaya çıktı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, beraberindeki heyetle birlikte Umman Sultanı Kabus bin Said'in vefatı üzerine ülkeye bir başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi.


DÜNYA 15.01.2020 17:44:00 0
Umman Sultanı Heysem’in, Şeyh Muhammed bin Zayed

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Umman'ın yeni Sultanı Heysem bin Tarık bin Teymur el Said'i ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yayınlanan videoda, Şeyh Muhammed Bin Zayed'in Umman Sultanı Tarık'ı durdurarak elini sıktığı görülüyor. Videonun paylaşımı sonrası sosyal medyada pek çok sorular ortaya çıkmaya başladı.

Sultan Heysem neden Şeyh Muhammed'in elini sıkmadı?

Bu görüntüler, sosyal medya kullanıcıları arasında birçok soru ve senaryoyu gündeme getirdi. Aslında durum hiç de düşünüldüğü gibi değildi.

www.korfezhaberi.com sitesinin haberine göre, Umman'ın yeni Sultanının BAE Prensi'nin elini sıkmaması bir örf ve geleneğe dayanıyor. Çünkü Umman kültürü ve geleneklerinde misafire kapıya kadar eşlik etmeden önce elini sıkmak saygısızlık olarak kabul ediliyor.

Sultan Heysem bin Tarık da böyle yaptı ve BAE Prensi Zayed'in elini bu nedenle sıkmadı. Videoda zaten Şeyh Muhammed bin Zayed’in de Sultan'ı kapıya kadar getirmek istememesi ve geride kalıp konuklarıyla ilgilenmesini istemesi nedeniyle orada el sıkışmak için ısrar ettiği de görülüyor.

 


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA