ULUDAĞ’DA KAYIP 2 DAĞCI ARANIYOR


GÜNDEM 3.12.2019 19:59:00 0
ULUDAĞ’DA KAYIP 2 DAĞCI ARANIYOR

Uludağ’da zirvede 1 Aralık akşamı kaybolan 2 dağcıyı arama çalışmalarında yaklaşık 40 saat geride kaldı. (saat 15.oo itibariyle) AKUT’un 41 kişilik operasyon ekibiyle yer aldığı arama çalışmaları; Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekât (JÖH), AFAD ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekiplerinin toplam 130 kişiden oluşan ortak operasyonuyla yürütülüyor.

 

AKUT sabah erken saatlerde alanda kurduğu operasyon merkezinden koordinasyonu yürütürken Uludağ’ın kuzey yüzünde yapılan arama çalışmalarında da 4 farklı ekiple sahada yer alıyor.Bölgede kar kalınlığı 15 ila 50 cm arasında değişiyor. Hava sıcaklığı ise -5 -10 derecelere kadar düşüyor.

 

İstanbul’dan Bursa’ya 1 Aralık Pazar sabahı gelen amatör dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp Uludağ Jandarma Karakol Komutanlığı’nın önüne araçlarını park ederek zirve tırmanışına çıktılar. Mert Alpaslan ve Efe Sarp isimli iki dağcıdan aynı gün saat 19.15 itibari ile irtibat kesildi. Dağcıların, sisin basmasıyla yönlerini kaybettikleri düşünülüyor.

 

 

AKUT Hakkında
AKUT Arama Kurtarma Derneği, kurulduğu 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 3730 operasyonda 2805 insanın hayatını kurtardı. Yaşamın kutsal ve en değerli olduğunun bilinciyle 1453 hayvanın da kurtarılmasını sağladı. (25.11.2019 tarihine kadar) 5 yılda 52.000 km yol kat ederek, 52 il, 174 ilçede 5,5 milyon kişiye mobil eğitim projesi ile ulaştı. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye ‘’Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri’’ vermeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yardım çağrısı aldığı yurtdışı afetlerinde de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü tüm eğitim, operasyon, malzeme vb. ihtiyaçlarını ise destekçilerinin bağışlarıyla karşılıyor.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA