Türkiye'nin İhracatı 46 İlde Büyüme Kaydetti

Türkiye

2025 yılının ilk 10 ayında Türkiye'nin ihracatı %3,9 artışla 224,6 milyar dolara ulaşırken, 29 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, 2025 yılının Ocak-Ekim döneminde Türkiye'nin ihracatı %3,9 artışla 224,6 milyar dolara ulaştı. 46 il ihracatını artırırken, 29 il 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, Türkiye'nin ihracat performansına ilişkin 2025 yılı Ocak-Ekim dönemini kapsayan verileri açıkladı. Bakanlık, küresel ticarette artan korumacılık ve jeopolitik belirsizliklere rağmen Türkiye'nin üretimden ihracata uzanan güçlü altyapısıyla yoluna emin adımlarla devam ettiğini duyurdu.

İllerin İhracat Performansı

2025 yılının ilk 10 ayında 46 il ihracatını artırdı. 29 il ise 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. Türkiye genelinde ihracat toplamı %3,9 artışla 224,6 milyar dolara ulaştı.

Lider İller Sıralaması

Ekim 2025'te iller bazında ihracat sıralaması ise şöyle: İstanbul 4,859 milyar dolar ile ilk sırada, Kocaeli 3,019 milyar dolar ile ikinci, İzmir 1,929 milyar dolar ile üçüncü, Bursa 1,821 milyar dolar ile dördüncü ve Ankara 1,107 milyar dolar ile beşinci sırada yer aldı.

En Büyük Artış Gösteren İller

Geçen yılın aynı ayına göre ihracatta en fazla artış gösteren iller ise Kocaeli (191 milyon dolar), İzmir (173 milyon dolar), Çorum (135 milyon dolar), Yalova (119 milyon dolar) ve Bursa (90 milyon dolar) olarak kaydedildi.

Politika Hedefleri

Ticaret Bakanlığı, ihracatı artırmak ve yüksek katma değerli ürünler ile pazar çeşitliliğini sağlamak amacıyla politikalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirterek, ihracatın ülke genelinde yayılmasını ve yerelde üretim ile istihdam artışını desteklemeyi hedeflediklerini açıkladı.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Ardahan Yoğun Sis Altında: Kent Beyaz Örtüyle Gizlendi
Ağrı'da Murat Nehri'ne Uçan Pikaptaki 5 Kişi Yaralı Kurtarıldı
ETÜ’lü Gençler ve Özel Gereksinimli Çocuklar Renkli Etkinliklerle Buluştu
TFF, Yeni Malatyaspor'u hükmen mağlup saydı
Malatya'da Spor Tesisleri İçin Hizmet Kalitesi Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
Haberi Sesli Oku