Tunceli’nin Hozat ilçesinde, 1881 yılında Emin Ağa Camii ile birlikte inşa edilen tarihi Emin Ağa Hamamı, yaklaşık 15 yıldır restorasyon bekliyor. Yapı, ilçenin önemli tarihi dokularından biri olarak zamana direniyor.
Hamam, yaklaşık 15 yıl önce sit alanı ilan edildi ve restorasyon çalışmaları planlandı. Ancak bu planlar uygulamaya geçirilmedi. Geçtiğimiz yıl caminin restorasyonu tamamlanırken, hamam için herhangi bir adım atılmaması yöre halkında hayal kırıklığı yarattı.
Hozat ilçesinde yaşayan Vedat Aldemir, "Buradaki yapı ilçemize, 1881’de alınan bir kararla, hemen yanı başındaki cami ile birlikte yapıldı. Ancak son 15 yıldır terk edildiği ve kullanılmadığı için harabe bir hale geldi" dedi. Aldemir, sit alanı ilan edilmesine ve planlamalar yapılmasına rağmen hiçbir çalışmanın başlamadığını vurguladı. "Geçen yıl cami restore edildi ancak bu hamamla ilgili herhangi bir adım atılmadı. Bu da bizler için üzücü bir durum. Çünkü ilçenin neredeyse tek tarihi dokusu. Bunun dışında bir iki tarihi çeşme var ancak en ayakta duran yapısı bu ve bunun bir an önce restorasyonunun yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.