TOPLANAN ATIKLAR KİTABA DÖNÜŞÜYOR!

.


GÜNDEM 15.10.2021 18:21:00 0
TOPLANAN ATIKLAR KİTABA DÖNÜŞÜYOR!

Koroplast çevreyi temizlerken geri dönüşüme de öncülük etti

Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümleriyle Türkiye’nin çöp torbası ve mutfak yardımcı ürünlerinde lider marka Koroplast, kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde de geri dönüşümü öncelikli konuları arasında tutuyor. 40.yılına özel hayata geçirdiği “40 farklı noktada atık toplama hareketi” dahilinde çok kısa sürede Koroplast çalışanları ve bu harekete katılan gönüllülerle 18.257 geri dönüşüm torbası ile 8.000 kg atık topladı. Projenin devamında da bu atıklarla bir kitap yaratarak gelecek nesilleri bilinçlendirmeyi hedefliyor. 

“Yaşanılabilir bir dünya” sloganıyla 40. yılını kutlayan Koroplast, doğanın korunması ile çevre temizliği bilincinin arttırılmasını önemsiyor ve bu alanı sahipleniyor. Geri dönüşüm konusunda doğada çözünebilen ürünler üretirken aynı zamanda farkındalık çalışmalarına da imza atarak çeşitli projelerle adından söz ettiriyor. Bu kapsamda 40. yılında hayata geçirdiği “Yaşanılabilir bir dünya” projesi dahilinde ilk olarak “40 farklı noktada atık toplama hareketi”ni başlattı. Projenin devamında ise toplanan atıklardan çocuklara dünya için geri dönüşümün önemini vurgulayan ve çevre bilincini aşılayan bir çocuk kitabı hazırlayacak. Koroplast, çocukların okurken hem öğrenip hem keyif alacağı bu kitabı yıl sonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmayı hedefliyor. 

2 ayda 8.000 kg atık toplandı

Atık toplama hareketi kapsamında Ağustos ve Eylül aylarında İstanbul, Adana, İzmir, Antalya, Kocaeli, Mersin illerindeki sahiller, tabiat parkları ve yeşil alanlar Koroplast çalışanları ve gönüllülerden oluşan ekipler tarafından temizlendi. Toplam 18.257 geri dönüşüm torbası ile 8.000 kg atık toplandı ve ayrıştırılarak geri dönüştürülmesi için ilgili belediyelerin geri dönüşüm tesislerine teslim edildi.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA