POLİTİKA

POLİTİKA Haberleri

THY’YE HATALI UÇAK SATILDI İDDİASI

THY’nin ABD’den satın aldığı çok sayıda uçağın yazılım hatasından kullanılmadığı, uçakların çürümeye terk edildiği iddia edildi. CHP’li Mahmut Tanal, konuyu Meclis gündemine taşıdı.


POLİTİKA 24.07.2020 13:09:00 0
THY’YE HATALI UÇAK SATILDI İDDİASI

THY’nin Amerika’dan satın aldığı çok sayıda uçağın yazılım hatasından dolayı kullanılmadığı, uçakların bir kısmının İstanbul’da bir kısmının da ABD’de havalimanlarında, hangarlarda bekletildiği iddia edildi.

 CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, çürümeye terk edilen uçakları Meclis gündemine taşıdı.

HATALI UÇAK SATAN ÜRETİCİ FİRMAYA DAVA AÇILDI MI?

CHP’li Tanal’ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi aynen şöyle:

 Türk Hava Yolları’nın (THY) filosundaki toplam uçak sayısı kaçtır? THY’nin yurt dışındaki uçak üreticilerinden sipariş ettiği ve teslim alacağı uçaklar var mıdır? Şayet varsa teslim alınacak uçakların sayısı kaçtır?

 - Yabancı uçak üreticisi firmalarca taahhüt edilen tarihte THY’ye teslim edilmeyen uçaklar var mıdır? Şayet varsa bu gecikmenin sebebi nedir?

 - THY’nin ABD’den satın aldığı ancak halen bu ülkede bekletilen uçağı var mıdır? Şayet varsa parası ödenmiş midir? THY satın aldığı uçakları neden ABD’den getirmemektedir? 

- THY tarafından satın alınıp yurt dışından getirilen ancak İstanbul’da havalimanlarında bekletilen ve kullanılmayan uçaklar var mıdır? Şayet varsa sayısı kaçtır? Söz konusu uçakların kullanılmamasının sebebi nedir? 

- THY’nin satın aldığı aynı seriye ait uçaklardan ABD’de adeta yatan, bekletilen, kullanılmayan var mıdır? Yine aynı şekilde aynı seriye ait olup İstanbul’da havalimanlarında yatan, bekletilen, kullanılmayan uçaklar var mıdır? Şayet varsa aynı serideki uçaklardan kaçı ABD’dedir, kaçı İstanbul’dadır?

 - Aynı serideki ABD ve İstanbul’daki THY uçakları neden kullanılmamaktadır? Söz konusu uçaklar yazılım hatası nedeniyle mi kullanılmamaktadır? Bu uçakların düşme riski mi bulunmaktadır?

 - Yazılım hatası tespit edilen toplam THY uçağı sayısı kaçtır? Bu hatalı uçakların bedeli ne kadardır? Söz konusu yazılım hatası nedeniyle uçak üreticisi firmaya dava açılmış mıdır? Şayet açılmışsa dava nasıl sonuçlanmıştır? THY’nin satın aldığı uçaklarla aynı seride olup düşen uçak var mıdır? Şayet varsa sayısı kaçtır? Aynı serideki uçak ya da uçaklar hangi tarihlerde hangi ülkelerde düşmüştür?


SPOR


GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Meclisi'nden eski Başkan Aktaş'ın faaliyetlerine oy birliği
Başkan Sami Er personelle bayramlaştı
Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!

SON DAKİKA