THE NORTH FACE SUNAR: TOWERS OF TIGRAY

AJANS TÜRK HABER


SPOR 3.07.2020 18:33:00 0
THE NORTH FACE SUNAR: TOWERS OF TIGRAY

Zengin bir tırmanma geçmişi olan Etiyopya’nın Tigray bölgesi, başka bir dünyayı keşfetmek için her zaman inanılmaz bir fırsat sunmaktadır. Geçen sonbaharda, The North Face sporcuları James Pearson ve Caroline Ciavaldini, ekibe küçük oğulları Arthur’u da alarak antik rotaları bulmak ve yeni maceralar için bölgeyi keşfetmeye koyuldular.

 

Bu kadar küçük bir çocukla keşife çıkmanın zorlukları göz ardı edilemezdi. Sadece yeni tırmanışları keşfetmenin yanı sıra, Arthur’a keşif dünyasını göstermek de Caro ve James’a gereken tüm motivasyonu sağladı.

 

Uygun bir kule arayışları onları Gheralta Sıradağları Excalibur'a getirdi. İlk beş metrenin iki saat sürmesi ile tırmanışın zorluğu kısa sürede netleşti. Kayanın yüzeyi inanılmaz kuru ve kumlu koşullarla beklenenden daha fazla test edildi, ekipman yerleştirmek ve onları sabit tutacak yerler bulmak bu koşullarda çok sınırlıydı.

 

İlk gün rotayı belirledikten ve bu çalışmalardan sonra, tırmanışı tamamlamak için kaya yüzüne döndüler. — her ikisi için de bu zorlu ve heyecan verici deneyim, James'e böyle bir tarihsel ortamda güçlü bir bakış açısı kazandırdı.

 

James Pearson ve Caroline Ciavaldini ilk tırmanışta “Excalibur”u 6B zorluk dereceli, 100m'lik bir güzergahla tamamladılar.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA