TEVİTÖL öğrencilerinden yılsonu konseri

.


EĞİTİM 1.06.2022 18:37:00 0
TEVİTÖL öğrencilerinden yılsonu konseri

2001 yılından bu yana eğitim-öğretim etkinliklerini Türk Eğitim Vakfı bünyesinde sürdüren, üstün nitelikli öğrencilerin yetiştiği TEVİTÖL’de pandemi nedeniyle verilen iki yıl aranın ardından yılsonu konseri düzenlendi. Konserde TEVİTÖL Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencileri konuklara müzik ziyafeti yaşattı. Chopin’den Beethoven’a ünlü klasik eserleri yorumlayan öğrenciler konserin bitiminde de ‘Kızılcıklar Oldu mu’ ile final yaptı.

 

2006- 2007 öğrenim yılında, TEVİTÖL öğrencilerinin ve yönetimin yoğun istekleri doğrultusunda Kurulan Güher ve Süher Pekinel Müzik Bölümü’nde öğrenciler; bölümün kurucuları olan, Türkiye’nin yetiştirdiği önemli piyano sanatçılarından Güher Pekinel ve Süher Pekinel’den mentörlük desteği de alıyorlar. Müzik Bölümü Yöneticisi Gökhan Orallı eşliğinde, konservatuarlarda öğretim görevlisi ve orkestra sanatçısı olan hocaların eğitiminden geçen öğrenciler,düzenledikleri konserlerle de müzik aşklarını izleyicilerle paylaşma fırsatı buluyor.

 

 

TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) Hakkında:   

2001 yılından bu yana eğitim-öğretim etkinliklerini Türk Eğitim Vakfı bünyesinde sürdüren TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere odaklı bir eğitim müfredatı geliştirmektedir. Bu müfredatın amaçları arasında 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamak, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmek ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmak bulunmaktadır.   

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA