Telefon alacaklar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... KDV yüzde 1'e indirildi

.


TEKNOLOJİ 30.09.2021 13:32:00 0
Telefon alacaklar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... KDV yüzde 1

Yenilenmiş ürün nitelikli cep telefonlarının KDV oranı yüzde 18`den yüzde 1`e indirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

2/7Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete`de yayımlandı.

3/7Karara göre, 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın eki I sayılı listeye ek yapıldı.

4/7Söz konusu listeye "Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik" kapsamında en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj kullanım trafiği bulunan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmek ve sertifikalandırılmak kaydıyla yenileme merkezleri ve yetkili satıcılar tarafından yenilenmiş ürün garantisi verilerek teslimleri (Mükelleflerin, indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu kapsamda teslim ettikleri mallar nedeniyle yüklendikleri vergiler dâhil edilmez) eklendiği belirtildi.

5/7Karar yayımı tarihini izleyen aybaşından itibaren yürürlüğe girer.

6/7

7/7

İş adamı yangında hayatını kaybetti

 

1/6Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, genç iş adamı, işlettiği otelde çıkan yangında hayatını kaybetti.
Fatma Talay-İHA

2/6Sabah saat 6.00 sırasında Beyza Yaşam Oteli bahçesindeki bungolov evlerden birinde yangın çıktı.

3/6İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye, yangını diğer evlere sıçramada söndürürken, işletme sahibi Nazif Baran'ın (47) cesediyle karşılaştı.

4/6Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangında ölen bir çocuk babası Nazif Baran'ın cesedi Bursa Adlı Tıp Kurumuna gönderilirken, olayla alakalı tahkikat sürüyor.

5/6Genç iş adamının ölümü ilçede üzüntüye sebep oldu.

 


SPOR


GÜNDEM

Bursa Büyükşehir Meclisi'nden eski Başkan Aktaş'ın faaliyetlerine oy birliği
Başkan Sami Er personelle bayramlaştı
Başkan Büyükkılıç’tan çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği
Başkentte modern taksi durağı sayısı artıyor
Ayvalık'ta Balıkesir'i karşılama 'Akın'ı!

SON DAKİKA