Kurtulmuş Büyükelçilere Seslendi: Terörsüz Türkiye Süreci Başarıyla Sona Erecek

Kurtulmuş Büyükelçilere Seslendi: Terörsüz Türkiye Süreci Başarıyla Sona Erecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler Konferansı'nda dış politikayı değerlendirdi, 'ilginç zamanlar' vurgusu yaptı ve Terörsüz Türkiye sürecinin başarıyla tamamlanacağını açıkladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 16. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve büyükelçileri TBMM Tören Salonu’nda ağırladı. Konuşmasında dış politika vizyonunu paylaşan Kurtulmuş, Büyükelçiler Konferansları’nın önemli bir istişare zemini oluşturduğunu belirterek bu geleneğin devamını temenni etti.

“İlginç Zamanlar”ın Analizi

Asyalıların “İlginç zamanlarda yaşayasın” sözünü hatırlatan Kurtulmuş, içinde bulunulan dönemin tarihin en ilginç zamanlarından biri olduğunu vurguladı. Belirsizliklerin yüksek olduğu, kurumların zorlandığı, uluslararası yapıların fonksiyonsuz hale geldiği bir süreçten geçildiğini ifade etti. Çok kutupluluğun yükseldiğini, küreselleşme ile bölgeselleşmenin eş zamanlı yürüdüğünü ve yüksek teknolojilerin ilişkileri dönüştürdüğünü söyledi.

İklim değişikliği, gıda güvenliği, enerji hatları gibi yeni gerilim alanlarının ortaya çıktığını belirten Kurtulmuş, “Yeni çelişkiler, çatışmalar ve gerilimler var ama aynı zamanda yeni fırsatlar da doğuyor. Bu eşiği ‘yeni zamanların eşiği’ olarak tanımlayabiliriz” dedi.

Türk Dış Politikasının Pusulası

Türkiye’nin dış politikasını “ilke merkezli, kararlı ve etkin” olarak nitelendiren Kurtulmuş, tutarlılık, meşruiyet, vicdan ve zamanın ruhu konularını dört temel pusula olarak vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lider diplomasisini “dünyada örnek gösterilen birkaç ülkeden biri” olarak övdü ve Türkiye’nin “Türkiye ekseni”nde bağımsız bir aktör olduğunu kaydetti.

Terörsüz Türkiye Yolunda Kararlılık

Terörle mücadelenin Cumhuriyet tarihinin yarısını kapsadığını hatırlatan Kurtulmuş, “Terörsüz Türkiye aynı zamanda terörsüz bölgedir” dedi. Sürecin 6-7 ayda önemli bir aşamaya geldiğini belirten Kurtulmuş, TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun rapor aşamasında olduğunu açıkladı.

“Bu sefer Türkiye kazanacak. Terörü ilanihaye gündemden kaldıracağız. Çatışma çözümlerinde ‘Türkiye modeli’ ortaya çıkacak ve dünyada okutulacak” diyerek kararlılık mesajını yineledi. Kabul, şeref merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Erzincan'da Motor Bölmesine Sıkışan Kedi İtfaiye Ekipleri Tarafından Kurtarıldı
Erzincan Adliyesi'nde Görev Yeri Değişen Hâkim ve Savcıya Veda Yemeği
TruMerit ve NAPNAP, Pediatrik Hemşireler İçin Küresel Mikro-Yeterlilik Programı Başlatıyor
Bakan Yerlikaya'dan aşırı hız uyarısı: Bir can daha kaybettik, buna dur demeliyiz
Yakutiye'de Eğitim Buluşması: Başkan Uçar Lise Müdürleriyle Bir Araya Geldi
Haberi Sesli Oku