Tatvan'da Sibirya Soğukları: Çatılarda Metrelerce Buz Sarkıtları Oluştu

Tatvan

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları, çatılarda metreleri bulan buz sarkıtları oluşturdu. Yetkililer, dondurucu soğukların süreceği ve vatandaşları buz kütlelerine karşı dikkatli ol

Soğuk Hava Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaklaşık bir haftadır aralıksız devam eden yoğun kar yağışı, yerini Sibirya soğuklarına bıraktı. Hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksi derecelere kadar düşmesiyle birlikte Tatvan ilçe genelinde hayat olumsuz etkilendi.

Çatılarda Metrelerce Buz Sarkıtları

Aşırı soğuklar nedeniyle özellikle binaların çatılarında boyu yer yer 1 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Vatandaşlar için tehlike oluşturan buz sarkıtları, hem yaya hem de araç trafiği açısından risk meydana getirirken, yetkililer dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu.

Vatandaşlar Önlem Almaya Başladı

Vatandaşlar, muhtemel kazaların önüne geçebilmek için kendi imkânlarıyla sarkan buzları kırmaya başladı. Soğuk havanın özellikle gece ve sabah saatlerinde etkisini daha da artırdığı Tatvan'da, çatılardan kopabilecek buz kütlelerinin ciddi risk oluşturduğu belirtilirken, vatandaşlar çatı altlarında uzun süre durmamaları konusunda uyarılıyor.

Soğuk Hava Devam Edecek

Yetkililer ise dondurucu soğukların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini ifade ediyor.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Eleşkirt'te Çığ Engeli Kaldırıldı, 55 Köy Yolu Açıldı
Sarıkamış şehitleri için meşaleli anma yürüyüşü
Elazığ'da 4.7 Büyüklüğündeki Deprem Anı Kameralara Yansıdı
Elazığ'da Deprem Düğünü Böldü: 4.7 Büyüklüğündeki Sarsıntı Anı Kameralarda
Elazığ'da Baskil ve Sivrice'de Peş Peşe Depremler
Haberi Sesli Oku