Tasarım Ödüllü Hyundai Staria Türkiye'de!

.


OTOMOTİV 26.05.2022 21:00:00 0
Tasarım Ödüllü Hyundai Staria Türkiye

Fütüristik Tasarım Türkiye'de!

Geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtılan ve tanıtıldığı zamanlarda ilgiyi üzerine çekmeyi başaran Hyundai Staria, Türkiye'de satışa sunuldu. İlk önce Güney Kore ve Almanya'da satışa sunulan Staria, satış potansiyeli taşıdığı tüm ülkelere giriş yapıyor.

Satışa sunulduğu diğer ülkelerde 3.5 litrelik 6 silindirli benzinli ünite sunuluyor da olsa ülkemizde 2.2 litrelik dizel bir ünite sunuldu. Uzaydan gelmiş gibi görünen tasarımı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Staria, iç kokpitte de binek bir otomobil tasarımıyla geldi. Geniş camları sayesinde görüş açıları konusunda sıkıntı yaşamayacağımızı ön görüyorum.

 

Sürücü odaklı kokpitte 4.2 inçlik renkli gösterge ve 8 inçlik dokunmatik orta ön panel bulunuyor. Kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra her koltuk sırasında bulunan USB şarj girişleriyle de mobil cihazların şarj edilmesine imkan tanınıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, elektronik park freni, otomatik ön ve arka klima ve geri görüş kamerası gündelik hayatı kolaylaştırırken 3+3+3 oturma düzeniyle de sürücü dahil tam 9 kişilik kapasiteye sahip. 

Hyundai mühendisleri Staria'nın iç mekanını tasarlarken aynı zamanda yük veya eşya taşınmasına da fırsat veriyor. 60/40 oranında katlanabilen koltukların minder kısımları da üst tarafa doğru yatırılarak ekstra alan sağlanmış oluyor. Arka sıradaki tüm koltukların bel kısımları da yatırıldığı zaman koltuklar çıkarılmadan dahi muazzam bir kargo alanı elde ediliyor. Bagaj kapasitesi, arka sıradaki koltuk öne kaydırıldığında da tam 1.303 lt hacim sağlıyor. Bu da hem aile hem de ticari amaçla kullanıma yeşil ışık yakmış oluyor.

Hyundai STARIA, ülkemize 2.2 litrelik CRDi motor seçeneği ve 8 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman ile ithal ediliyor. Hem ekonomik hem de performanslı olan bu dizel motor, 177 bg güç ve 230 Nm tork üretebiliyor.

Ülkemizde 5 farklı gövde rengi ile satılacak Staria'nın fiyatları 659.900 TL'den başlayacak. 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Yazan: Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA