Tarım-GFE Eylül'de Yıllık %34,60 Arttı

Tarım-GFE Eylül

TÜİK verilerine göre tarımsal girdi fiyat endeksi Eylül ayında yıllık bazda %34,60 artış kaydetti. Veteriner harcamaları %56,97'lik artışla en yüksek yıllık artışı gösterdi.

Tarım Girdilerinde Yüksek Enflasyon

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Tarım-GFE'de Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 2,16 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 26,48 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,60 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 32,19 artış gerçekleşti.

Ana Gruplarda Artış Eğilimi

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,29 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 1,35 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 36,01 artış, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 26,60 artış kaydedildi.

En Yüksek Artışlar Hangi Kalemlerde?

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 56,97 artış ile veteriner harcamaları, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 6,76 artış ile tohum ve dikim materyali oldu.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Elazığ'da Otomobil Çarpması: Bir Kişi Ağır Yaralandı
Muş'ta apartman dairesinde kurtarma operasyonu
Muş'ta Yaralı Şahin Doğa Koruma ve Milli Parklar'a Teslim Edildi
ULUSKON ve MTSO, Malatya'nın Dış Ticaretini Güçlendirmek İçin İş Birliği Yapacak
Elazığ'da Çöp Kamyonu Altında Kalan İşçi Hayatını Kaybetti
Haberi Sesli Oku