Suriye, Türk üniversitelerinin diplomalarını tanıdı

Suriye, Türk üniversitelerinin diplomalarını tanıdı

YÖK Başkanı Özvar, Suriye'nin kuzeyindeki Türk üniversitelerinden mezunların diplomalarının tanınma sürecinin tamamlandığını açıkladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Suriye’nin kuzey bölgelerinde faaliyet gösteren Türk üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomalarının tanınma sürecinin olumlu şekilde sonuçlandığını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Suriye’nin kuzey bölgelerinde faaliyet gösteren Türk üniversitelerinden mezun olan öğrencilerin diplomalarının Suriye tarafından tanınmasına ilişkin sürecin başarıyla tamamlandığını açıkladı.

Uzman Komisyon Kuruldu

İlgili kurumlar arasında yürütülen temaslar sonucunda, Gaziantep Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi mezunlarının diplomalarının tanınması ve öğrencilerin akademik durumlarının düzenlenmesi amacıyla Suriye Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı bünyesinde uzman bir komisyon kurulmasına karar verildi. Söz konusu kararın, mezunların kazanılmış haklarının korunması ve akademik kazanımlarının güvence altına alınması açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Teşekkür ve İş Birliği Vurgusu

YÖK Başkanı Özvar, süreçte gösterilen karşılıklı anlayış ve iş birliği dolayısıyla Suriye Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanı Marwan Alhalabi’ye teşekkür etti.

https://twitter.com/erolozvar/status/2013147353411203412

Çalışmalar Devam Edecek

Prof. Dr. Özvar, Yükseköğretim Kurulu olarak Suriye’de yükseköğretim alanında yürütülen çalışmalara katkı sunmaya ve bu alandaki iş birliklerini güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Bilecik'te Çocuklar İçin Ücretsiz Kukla Gösterisi
Erdoğan: Suriye'de terör devri kapandı, tek devlet vazgeçilmez
Spor Dostu Kampüs Projesi başvuruları Şubat'ta
MKE ve BARZAN Holding Katar'da ortak girişim kuruyor
Türkiye-Özbekistan'dan Ankara'da İki Önemli Toplantı
Haberi Sesli Oku