ÖZEL HABER

ÖZEL HABER Haberleri

"STK'cılıkta kahve kültürüne son verdik"

.


ÖZEL HABER 15.03.2021 13:36:00 0

Büyükçekmece Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, Sivil Toplum Kuruluşları'nın kahvecilik kültüründen öteye gitmediğini belirterek, bu duruma son verdiklerini söyledi. "Öncelikli işimiz, gençlerimize yönelik çalışmalar" diyen Karataş, Farklı alışkanlıkları gençlerden temizlemek, kolay olmuyor ama mücadelemize bıkmadan, usanmadan devam ediyoruz" dedi.

 

Büyükçekmece Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, İstanbul'da yürüttükleri derneğin faaliyetlerini açıkladı. Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'nın kahvecilik kültüründen öteye gitmediğini savunan Karataş, bu duruma son verdiklerini kaydetti. Gençlere yönelik çalışmaları da olduğunu söyleyen Karataş ile Erzurum Palan Otelde; derneğin faaliyetleri, hedefleri ve Erzurum ile ilgili görüşlerini konuştuk.

 

"Mücadelemize bıkmadan, usanmadan devam ediyoruz"

 

Hemşehrileriyle bir dayanışma kültürü içinde olduklarını kaydeden Karataş, geçen Ramazan Ayı'nda yardım kolileriyle vatandaşlara destek olduklarını, Ramazan Bayramı'nda da çocuklara giyecek yardımında bulunarak onların sevinçlerine ortak olduklarını söyledi. Öncelikli işlerinin arasında gençlerin de olduğunu belirten Karataş, "Farklı alışkanlıkları gençlerden temizlemek, kolay olmuyor ama mücadelemize bıkmadan, usanmadan devam ediyoruz" dedi.

 

"Hatalarımızdan ders alarak ve tecrübe kazanarak güçleniyoruz"

 

Dernek başkanlığının çıkar ilişkisine dönüştüğünü kaydeden Karataş, bu duruma son vermek istediklerini belirterek, "Bir makamın olsun siyaseten beni bir yerde de taşısın gibi dertleri olan insanlar çoğaldı. Biz de işte bunu nasıl değiştirebiliriz diye uğraşıyoruz. Genç nesillerin her şeye çıkar ilişkisi gözüyle bakmasının önüne geçip, maneviyatı yüreklerinde hissetmeleri mücadelesini veriyoruz.  Elbette, bizim de mutlaka yanlışlarımız, eksikliklerimiz var olacak da ancak hatalarımızdan ders alarak ve tecrübe kazanarak güçleniyoruz" şeklinde konuştu.

"Boş zamanları daha verimli geçirmek için, resim ve bağlama kursu gibi sosyal aktivitelere yer verdik"

Sivil toplum kuruluşlarının sadece çay, kahve içilen yerler değil, insanların sorunlarının çözüldüğü yerler olması için çabaladıklarını belirten Karataş, "Hemşerilerimizin özüne ne olursa olsun dönmesi gerekiyor. Geleneklerini bilmeli ve gelecek nesillere aktarmalı. Boş zamanları daha verimli geçirmek için, resim ve bağlama kursu gibi sosyal aktivitelere yer verdik. 12 Mart Erzurum'un kurtuluşunu canlandırmak adına bir açık hava tiyatrosu düzenledik. Erzurum'un meşhur kadayıf dolması dağıtımı yaptık" şeklinde konuştu.

"Kapımız her zaman açık"

"Her kesime ulaşmamız lazım. Derdini dert edinmemiz lazım diyen Karataş, "Kapımızı her zaman açık tutuyoruz ki bu bizim en büyük geleneğimiz. Derneğimizin sadece toplantıdan toplantıya bir etkinlik olması halinde değildir mümkün olduğunca açık tutabilmek amacımız" dedi.

"Dünyanın en güzel pistlerinde olmak mutluluk verici"

Palandöken'i sık sık ziyaret ettiğini söyleyen Karataş, "Palandöken deyince kar ve kar sporları akla geliyor. Erzurum adına da çok değerli ve kıymetli olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en güzel pistlerinde olmak mutluluk verici. Hem şehrimizin ekonomisine hem de hemşerilerimizle bir araya gelebilmek için Palandöken'i tercih ediyoruz. Bizleri sosyal medyada ya da diğer mecralarda takip eden arkadaşlarımıza bir tanıtım da oluyor bu vesileyle. Çok güzel oteller var ve kayak pistleri de çok güzel. Fiyatları uygun. Mutlaka bir hafta sonu kayak yapmaya davet ediyorum, kesinlikle pişman olmayacaklar" şeklinde konuştu.

"Erzurum'un taşı toprağı altın"

Metropollerde yaşayan vatandaşların Erzurum gibi sakin ve temiz havası olan yerlere gitmeyi tercih ettiklerini belirten Karataş, "Erzurum'un taşı toprağı altın. Metropol şehirlerde artık bunalım ve stresten başka bir şey yok. Tüm vatandaşların Erzurum'u gezmesi, tanıması yemeklerinden yemesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Bir kış tatilini mutlaka Erzurum'da geçirmeleri ve buradan mutlu ayrılacaklarının garantisini verebilirim" dedi.

 


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA