Sivas’ta 12 yıldır yapımı süren tünelin bu yıl da hizmete açılamayacağı öğrenildi

Sivas’ta 12 yıldır yapımı süren tünelin bu yıl da hizmete açılamayacağı öğrenildi

.

Karadeniz’i Sivas üzerinden Akdeniz’e bağlayacak olan, yapımı, Bayburt Group’un üstlendiği Geminbeli tünelinin bu yıl da tamamlanamayacağı öğrenildi.

Sivas’ın Zara ve Suşehri ilçeleri arasında, İç Anadolu’yu Karadeniz’e, Karadeniz’i ise Akdeniz’e bağlaması planlanan Geminbeli Tüneli’nin yapımı, 2013 yılında Bayburt Group tarafından başlatılmıştı. Ancak proje, aradan geçen 12 yıla rağmen bir türlü tamamlanamadı. Geminbeli Tüneli, Bayburt Group tarafından yürütülen inşaat sürecindeki aksaklıklar nedeniyle adeta yılan hikayesine döndü. Yüklenici firma değişiklikleri, yeniden yapılan ihaleler ve duraksayan çalışmalar, projenin ilerleyişini olumsuz etkiledi.

Sivas’ta 12 yıldır yapımı süren tünelin bu yıl da hizmete açılamayacağı öğrenildi

Yılsonunda tamamlanması bekleniyordu

Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilen Sivas Valiliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Karayolları 16. Bölge Müdürü Yusuf Yaşar Öcal, Sivas-Erzincan karayolunda yapımı süren Geminbeli Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirmişti. Öcal konuşmasında "Geminbeli Tüneli’nde çalışmalarımız 9 kilometre uzunluğundaki hatta devam ediyor. İçerisinde üst yapı imalatına başladık. Bağlantı yolları da devam ediyor. Hava şartlarına bağlı olarak zaman zaman aksamalar yaşıyoruz, ancak yıl sonunda tüneli bitirmeyi hedefliyoruz. Şu anda tünelin yüzde 76’sı tamamlandı. Geminbeli Tüneli’nin elektromekanik işlerini de tünel çalışmaları ile eş zamanlı yürütüyoruz. Tünel trafiğe açıldığında bu işlerin de bitmiş olması gerekiyor. Koordineli olarak çalışıyoruz" ifadelerine yer vermişti. CHP Genel Başkan Yarımcısı Ulaş Karasu, tünelin hizmete alınmasının 2026 yılına kaldığını iddia etti.

Sivas’ta 12 yıldır yapımı süren tünelin bu yıl da hizmete açılamayacağı öğrenildi

Stratejik öneme sahip bu proje, Bayburt Group’un inşaatı tamamlayamaması nedeniyle bölge halkında hayal kırıklığına neden oldu. Toplam uzunluğu 8,6 kilometre olan ve özellikle kış aylarında zorlu şartlarda güvenli ulaşım sağlama amacıyla projelendirilen tünel, bölgesel kalkınmaya da katkı sunmayı hedefliyordu. Ancak yüklenici firmadan kaynaklı sorunlar nedeniyle inşaat süreci sürekli kesintiye uğradı. Son 4 yıldır yılsonunda tamamlanacağı açıklanan tünelde yaklaşık 6 yıllık bir gecikme yaşandı.



Yorumlar (0)

GÜNDEM

Erzurum'da Çoban ve Sürü Kayboldu, Arama Çalışmaları Sürüyor
İskenderun'da iki asker hayatını kaybetmişti! Dört personelin TSK'yla ilişiği kesildi
Sultangazi’de yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarı yıkıldı
Korkuteli ilçesinde motosiklet sürücülerine kask dağıtıldı
Osmaniye’deki deprem Gaziantep’te de hissedildi
Haberi Sesli Oku