Şifa ve Huzur Kaynağı Pasinler Kaplıcaları gazetecileri ağırladı

Pasinler Belediyesi tarafından işletilen Pasinler Kaplıcalarında bugün Erzurum'un emektar gazetecileri de Başkan Dölekli' nin misafiri oldular. Kaplıcada yıkanarak yoğun bir haftanın yorgunluğunu atan gazeteciler Başkan dölekli'ye teşekkür ettiler.


GÜNDEM 22.11.2019 21:16:00 1
Şifa ve Huzur Kaynağı  Pasinler Kaplıcaları gazetecileri ağırladı

Pasinler  Belediyesi tarafından işletilen  Tarihi Büyük ve Küçük Pasinler  Kaplıcaları, yüzlerce yıldır şifa dağıtıyor. Pasinler çayının  hemen yakınında bulunan ve Pasinler  Belediyesi tarafından işletilen Pasinler  Kaplıcalarında  bugün Erzurum'un emektar gazetecileri de Başkan Dölekli' nin misafiri oldular. Kaplıcada yıkanarak yoğun bir haftanın yorgunluğunu atan gazeteciler Başkan dölekli'ye teşekkür ettiler.


 Tarihi kaplıcaların içerisinde barındırdığı kalsiyum sülfat, bikarbonat, sülfat ve hidrojen sülfür gibi mineraller sayesinde başta romatizma hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığa şifa oluyor. Cilt ve kadın hastalıklarının, solunum yolu hastalıklarının, sinirsel rahatsızlıkların ve kireçlenmelerin tamamlayıcı tedavisine olumlu etkileri bulunan kaplıcalar, sağlık turizmi olarak da önemli bir konuma sahip. 45 ila  47  derece arasında değişen doğal kaynaklardan sağlanan sıcak sularıyla tarihi  kaplıcalar  her yıl binlerce kişiye şifa oluyor.


Öte yandan kaplıcalara  bu güne kadar sağlık bakanlığından   ruhsat alınmadığını belirten belediye başkanı Ahmet Dölekli," Kaplıcalarımız bir çok hastalıklara şifa dağıtıyor. Biz göreve geldiğimizde tarihi ve turizm niteliğini taşıyan yöremizin en güzel kaplıcaları olan Pasinler Büyük ve küçük kaplıcalarımızın ruhsatının olmadığını öğrendik. Belediye olarak Sağlık bakanlığından ruhsat almak için müracaatta bulunduk. Hemşehrilerimiz ve ilçemize gelen misafirlerimiz hizmetlerin en güzeline layıktır." 

 

 Tüm Türkiye’ye hizmet ediyor

Pasinler Kaplıcaları  hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Sadece Pasinlere  hizmet verilmediğini Türkiye’nin her yerinden bu bölgemizi ziyarete gelen misafirlerimiz termal  kaplıcalarımızda yıkanıyorlar  ve insanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor" diye konuştu.
Kaplıcaları çoğunlukla romatizma hastalarının talep ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Dölekli, "Birinci öncelikli romatizmal hastalıklardan çok fazla talep var. Her türlü romatizmal hastalık bu bölgeye yönlendirilebiliyor. Suyun içerisinde bulunun değişik minerallerden dolayı kadın hastalıkları, cilt hastalıkları olanlar bu bölgeye gelebilir" diye konuştu.


Başkan Dölekli Gazetecileri ağırladı


Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli'nin misafiri olarak kaplıcada yıkanan Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak  ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra Erzurum'da görev yapan Gazetciler Kaplıcada yoğun bir haftanın yorgunluğunu attılar. Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekliyle sohbet eden gazeteciler memnunluklarınıda dile getirdiler.
Başkan Dölekli'nin misafiri olarak üstad gazeteciler Kadir Sabuncuoğlu, Öztürk Akkök, Hanifi İspirli,Muhammed İspirli, Metin Barlak, Samet Özünal, Güven Uşun,Naci Ergen, Bülent Çamlı, Nurullah Pala Nejdet Çakır ve bir çok gazeteci katıldılar.


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk
Enver Ertürk
23.11.2019 19:47:42
Pasinler Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel olmuş tüm ekip çalışanlarına verdikleri hizmetler dolayı çok teşekkür ederiz. Tüm medya organlarından ülke isanımıza yeterince tanıtamıyoruz kanaatindeyim. Saygılarımla

SON DAKİKA