SGK’dan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı:

HATİCE DİLER Erzurum Sosyal Güvenlik Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda kayıt dışı istihdamın nedenleri ve çözüm önerileri görüşüldü.


ERZURUM 1.12.2019 13:35:00 0
SGK’dan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Toplantısı:

Toplantıda konuşan SGK il Müdürü Nizamettin Durmuş, kayıt dışı istihdamın hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birçok nedeninin olduğunu vurguladı.

SGK il Müdürü Nizamettin Durmuş,  “Türkiye'de ki kayıt dışı istihdamın hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan birçok nedeninin olduğunu belirterek "işverenler açısından pirim yükünden ve ileride muhtemel kıdem ve ihbar tazminatı gibi yaptırımlardan kurtulmak, çalışan açısından ise işini ve 3 bin 294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışma kanunu kapsamında sağlanan yardımları kaybetmemek olarak sayılabilir" dedi.

 Nizamettin Durmuş, kayıt dışı istihdamın çalışanlar üzerindeki etkilerinden bahsederek SGK'nın sağlamış olduğu haklardan yararlanamadıklarını; işverenler açısından ise denetimler sonucu yüksek tutarda idari para cezası uygulandığını ifade etti.

Durmuş, “İstihdamla Mücadelede Beş Ana Strateji Belirledik”

Erzurum'da kayıt dışılığın yüksek olduğu alanların başında nitelikli personel gerektirmeyen sektörlerin, sabit ve sürekli olmayan işyerleri olduğunu söyleyen Durmuş, “kurum olarak kayıt dışı istihdamla mücadele ile beş ana strateji belirlediklerini, bunların; Kurumlar arası bilgi ve veri paylaşımı suretiyle çapraz denetim yapılması, denetim sisteminin etkinleştirilmesi ve risk odaklı denetim modeline geçiş, istihdam üzerindeki maliyetlerin yeniden değerlendirilmesi, sosyal güvenlik hizmetlerinin kalitesinin artırılması, sosyal güvenlik bilincinin ve kültürünün oluşturulması" olduğunu vurguladı.

Çözüm önerileri sunulduktan ve basın kahvaltısı yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.


SPOR


GÜNDEM

Büyükkılıç’tan Erciyes Feneri Derneği Marketi’ne ziyaret
Kocaeli'de Büyükşehir adayının seçim aracına taşlı saldırı!
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Başkan Altay: “Konya için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz”

SON DAKİKA