MAGAZİN

MAGAZİN Haberleri

Sevgiliye hediye alma kılavuzu!

.


MAGAZİN 12.02.2021 21:05:00 0
Sevgiliye hediye alma kılavuzu!

Sevgili kısmına hediye almak zaten zordur. Sevgililer günü ise daha bir zordur. Ama her zaman yapılabilecek şeyler vardır. Neler yapabilirsiniz? Yahut neler yapamazsınız? Bunları sıralamaya çalıştık. Siz yine de tavsiyelerimizi sevgiliniz üzerinde denerken dikkatli olun.

Öyle bir gün yokmuş gibi yapamazsınız

Sevgililer gününü unutmaya olanak yoktur. Siyasilerden kapı komşunuz Ayşe Teyze’ye, emekli Salih Öğretmen’e, hep bir ağızdan kutlanılan günü sevmeyebilirsiniz. Ama yok sayamazsınız.

Tek bir kırmızı gülle geçiştiremezsiniz

Çiçek, klişedir. Anason İşleri içinde yaptığımız mini ankete göre civarda sevgilisine kırmızı gül alan pek yok. Hatta 14 Şubat’ta elinde kırmızı gülle biraz şaşkın biraz mağrur dolanan insanları, romantik aşıklardan çok kader kurbanları gibi değerlendiren arkadaşlarımız var. Buna rağmen çiçek her zaman herkesin sevdiği bir şeydir. Ama buna çok güvenmeyin. O kırmızı gülle (yahut başka bir çiçekle) gelişme ve sonuç olmaz. Ancak giriş olur. O hediye alınacak! 

Ben seni bir gün değil her gün seviyorum

Saçmalamayın. Part-time sevgililik mi olur? Elbette her gün seveceksiniz. Bazı günler de hediye alacaksınız. O günlerin en klişesi, en nümayişlisi, en kırmızısı, en “aziz valentinlisi” de sevgililer günü. O hediye alınacak!

Hediyenin küçüğü olur

Hediyenin küçüğü olmaz sözü hediye alan için değil hediye kabul eden içindir. Bütünüyle küçük hediye alanı ezmemek için uydurulmuş bir zarafet cümlesidir, yalandır. Şöyle bir cümle olabilir mi: “Sevgilim sana 2 liralık tuzlu çekirdek aldım. Gel Kordon’da tüküre tüküre yürüyelim. Bak ne kadar romantik, hem hediyenin küçüğü olmaz.”

Hediyenin büyüğü olmaz

Çok para harcayarak güzel hediye alınmaz. Güzel hediye düşünerek ve emek harcayarak, isabet kaydederek alınır. Hatta çok parayla hata yapmak daha kolaydır. Kendinizi bir tartın. Çevrenizde görgüsüz biliniyorsanız muhakkak güvenilir bir yakınınızdan yardım isteyin. Kendi başınıza hediye almaya kalkışmayın. 

Hediye orantılı alınır

Sevgilinizi ezmeyin. Mukabele edebileceği bir hediye almanız gerekir. O size Lego’dan ev almışken ona gerçek ev almak yumruk atmak gibi bir şeydir. Sevgiliniz bundan memnun olabilir. Ama bu memnuniyet ona yahut beraberliğinize saadet taşır mı bilemeyiz.

Doğru senaryo 1: Tamamen el emeği

Çalışın yaparsınız. Mesela örgü örmek şahane bir fikir. Hele erkekseniz sevgilinizin şapkası uçacaktır. Ömür boyu unutamayacağı bir hediye olacaktır. Küçük marangozluk yahut ferforje numaraları, el yapımı defter, broş, heykel… Lakin dikkatli olun. Bunun güzel olması gerekiyor. Beceriksiz biriyseniz sonuç sevgilinize işkence olacaktır. Evler ve gardroplar bu yüzden saçma sapan şeylerle doludur.

Doğru senaryo 2: El emeği, Anason İşleri karışımı

Masanın en bilgesi”, “Cool”u, “Müzeyyeni”... Size ve sevgilinize ne yakışıyorsa onlardan alıyorsunuz uygun kadehleri. Masanın üzerine bir “Gazete masa örtüsü” örtüyorsunuz. Duvarda Anason İşleri posterleri. Yine duvarda Anason İşleri Eşref Saati. Mükellef bir sofra kuruyorsunuz. Dilerseniz rakı şişesine yağlı boyayla, permanent kalemle günün anlam ve önemine uygun süslemeler de yapabilirsiniz. Hiç kuşkusuz bir de sevgilinizin adına özel yapılmış playlist çalıyor. Aman dikkat! Sonrayı düşünün. Sakın playlist’e “Aşkım ve benim şarkılarımız” gibi bir isim takmayın. Kavgalı günlerde kötü görünür göze. En güzeli, sevgi dolu ama abartısız bir cümle kurmak: “Denizciğim’in sevdiği şarkılar.”

Bitmedi. Vurucu finale geçebilirsiniz: Sevgilinizin sevdiği bir şarkı ve ona uygun bir Anason İşleri takısı seçin. Örneğin Muhabbet Sokağı bilekliği. Şarkıyı playlist’in sonlarına yerleştirin. Playlist’iniz yeterince kalabalık olsun ki şarkı romantizmin tavan yaptığı bir vakte tekabül etsin. Artık şarkı başlayınca kuracağınız cümleleri de biz söylemeyelim. Sanki bütün bu masa örtüsü, kadehler filan hediye değilmiş gibi davranarak yapacağınız bu vurucu final sizi en az bir sonraki 14 Şubat’a kadar idare edecektir.

Doğru senaryo 3: Anason İşleri karışımı

Tembel sevgilinin ideal hediyesi. Sevgililer Günü için hazırlanmış paketlerden bir tanesini alabilirsiniz. Lakin bir zahmet içine romantik bir şeyler yazın. Romantik bir şey yazmayı da sakın küçümsemeyin. O da emek ister. Bakınız bir alttaki madde.

Hediyeye nasıl mesaj eklenir?

Yazacağınız romantik şeyin içine muhakkak yoğun bir samimiyet zerk edin. Hakikaten değecek bir buluş yapmadıysanız şaka yapmayın. Böyle zamanlarda şaka yapmak ister insan. Ama genellikle bu durum içinizden kendi kendinize yaptığınız andaki gibi tebessüm ettirmez. İlle şaka yapacaksanız öncesinde şakanızı muhakkak bir sevdiğiniz arkadaşınızın üzerinde deneyin.


SPOR


GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Belediyesi 'T.C.'lendi
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Başkan Aydın, makamının kapılarını halka açtı
İlk kitabını Başkan Zeyrek’e hediye etti

SON DAKİKA