Sarıkamış'ta kayak kazası geçiren kadın JAK ekipleri tarafından kurtarıldı

Sarıkamış

Kayak pistinde düşerek ayağını kıran kadın, Jandarma Arama Kurtarma timleri tarafından güvenli bir şekilde sağlık ekiplerine ulaştırıldı.

Pistte Ani Bir Düşüş

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Sarıkamış Kayak Merkezi'nde, 4 numaralı pistte kayak yaparken düşen bir kadın, ayağında ciddi bir sorun yaşadı ve ayağa kalkamadı. Olaya tanık olan vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

Hızlı Müdahale ve Kurtarma

İhbar üzerine bölgeye Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve sağlık ekipleri sevk edildi. JAK timleri, yaralı kadını bulunduğu bölgeden güvenli bir şekilde alarak kar motoruyla taşıdı ve 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim etti.

Hastaneye Sevk ve Teşhis

Ambulansa alınan kadın, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan kontroller sonucunda, tedavi altına alınan kadının sağ ayağında kırık olduğu tespit edildi.

Valilikten Açıklama

Kars Valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Jandarma Arama Kurtarma Tim Komutanlıklarınca bölge halkımızın ve tatil yapmak amacıyla kayak merkezinde konaklayan vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla, mesai mefhumu gözetmeksizin hizmet etmektedir" ifadelerine yer verdi.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Yoğun Bakım Hemşireliği Sempozyumu Malatya'da Düzenlendi
Van otlu peyniri hem lezzet hem hediye olarak tercih ediliyor
Ankara'da 50 bin baca ve ızgara düzenleniyor
Ocak 2026'da ihracat düştü, dış ticaret dengesi zayıfladı
TOFAŞ, BCL'de AEK B.C. ile kozlarını paylaşacak
Haberi Sesli Oku