MAGAZİN

MAGAZİN Haberleri

SAKİ ÇİMEN’DEN İLK KISA FİLM

AJANSTÜRK HABER


MAGAZİN 23.10.2020 20:23:00 0
SAKİ ÇİMEN’DEN İLK KISA FİLM

Film ve dizi müziklerinin vazgeçilmez ismi Saki Çimen, senaryosunu yazdığı ve yönettiği ilk kısa filmi “Headshot” ile yönetmenliğe ilk adımını attı.

 

Müzikle bütünleşmiş Çimen ailesinin üçüncü nesil temsilcisi olan, ödül almış pek çok filmin müziklerinin altında imzası bulunan ve şu sıralar Menajerimi Ara ve Kefaret gibi dizilerin müziklerini yapan Saki Çimen, senaryosunu yazıp yönettiği ilk kısa filmi Headshot ile yönetmenliğe adım attı. Yapımcılığını Tunahan Emre Bilgin ve Saki Çimen’in üstlendiği, başrollerinde Hakan KarahanBiğkem Karavus ve Mazlum Çimen’in yer aldığı filmin özel gösterimi geçtiğimiz günlerde Who Knows...’da gerçekleşti. Çimen’in yönetmenliğe attığı ilk adım olan Headshot, kendisine verilen bir yaşam suyu karşılığında insan öldüren bir katilin hikayesini anlatıyor.

 

Filminin gündelik hayatın monotonluğunu ve insan duyguları üzerinde yarattığı tahribatı gerçeküstü bir öykülemeyle anlattığını açıklayan Saki Çimen, filmin baş karakterini ise insanları öldüren ve bunu fotoğraf makinesiyle gerçekleştiren gerçekdışı bir karakter olarak tanımlıyor. Yaratmış olduğu karakterin işine bağlılığının, profesyonelliğinin ve günlerinin ayniyetinin ruhu üzerinde yarattığı aşınma ile günümüz dünyasının sembolize ettiğini söyleyen Çimen, karakter ve nesneler ile metaforlar üzerine kurduğu kısa filmini sinemaseverlerin beğeniyle izleyeceğini belirtti.

 

Filmin Hikâyesi:

Adam, kendisine verilen bir yaşam suyu karşılığında insan öldüren bir katildir. Söylenilen yer ve zamanda söylenilen insanların fotoğrafını çekmekte, fotoğrafını çektiği insanların ruhlarını fotoğraf filmine hapsederek hayatlarını çalmaktadır. Yaptığı işin insafsızlığı ve monotonluğu içerisinde zaman içerisinde tüm insani niteliklerini yitirmiş, duygu yoksunu bir yaşam sürdürmektedir. Bir gün önüne sıradan, her zamankine benzer bir hedef olarak genç bir kadın konduğunda işini ağırdan almaya başlar. Genç kadının kendisini fark ederek gülümsemesi ile alışık olduğu profesyonel rutinini yerine getiremez olur. Etrafındaki insanları incelemeye, onların nefes alışlarını, jestlerini ve ifadelerini taklit etmeye başlar. İnsani duyguları yeniden keşfetmeye başladığında kadının yaşamı ile kendi yaşamı arasında bir tercih yapmak zorunda kalacaktır.


SPOR


GÜNDEM

Başkan Altay: "Hedefe doğru adımlarla ilerliyoruz"
Sakarya’da huzur dolu Ramazan akşamları
Dereceye giren öğrencilerin ödülleri Başkan Büyükgöz’den
Kocaeli Büyükşehir, evsiz vatandaşlara kol kanat geriyor
Büyükşehirden Ünye’ye modern park

SON DAKİKA