Sabiha Gökçen'de İkinci Pistin Etkisi: 11 Ayda 44 Milyon Yolcu

Sabiha Gökçen

Sabiha Gökçen Havalimanı, ikinci pistin hizmete girmesiyle yolcu sayısını yüzde 31 artırdı ve 2024'ün tamamında kırılan rekoru sadece 11 ayda geride bıraktı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yılın ilk 11 ayında 44,2 milyon yolcuya hizmet vererek 2024 yılının tamamında kırılan 41,4 milyon yolculuk rekorunu geride bıraktığını açıkladı. Uraloğlu, “Yılın ilk 11 ayında yolcu sayısı, ikinci pistin henüz hizmete alınmadığı 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 31 arttı” dedi.

İkinci Pistin Devreye Girişi

ANKARA (iGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pistin hizmete alınmasının ikinci yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 25 Aralık 2023’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmete açtığı pistin yolcu ve uçak trafiğine sağladığı katkıya dikkati çeken Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından yayımlanan istatistikleri değerlendirdi.

Kapasiteyi Artıran Altyapı

Bakan Uraloğlu, 3 bin 540 metre uzunluğundaki ikinci pistin geniş gövdeli uçakların inişine imkan sağlayacak şekilde inşa edildiğini vurguladı. “Pistin yanı sıra hizmete aldığımız taksi yolu, yüksek kapasiteli uçak ve kargo apronları, trafik kontrol kulesi ve son teknoloji üst yapı İstanbul’un ikinci büyük havalimanı Sabiha Gökçen’in hava trafik kapasitesini önemli ölçüde artırdık” açıklamasında bulundu.

Rekor Kıran Yolcu Sayıları

Uraloğlu, pistin devreye alınmasının ardından geçen iki yıllık süreçte gerçekleşen yolcu ve uçak trafiğini de değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, 2023 yılının ilk 11 ayında iç ve dış hatlar toplamında 33 milyon 716 bin 162 yolcuya hizmet verildiğini hatırlatarak, “Bu yılın ilk 11 ayında yolcu sayısı, ikinci pistin henüz hizmete alınmadığı 2023’ün aynı dönemine kıyasla yüzde 31 artarak 44 milyon 217 bin 405’e ulaştı. Üstelik sadece 11 ayda, 2024 yılının tamamında kırılan 41 milyon 449 bin 44 yolculuk rekoru da geride bıraktık.” ifadelerini kullandı.

Uçak Trafiğinde de Artış

2023 yılının ilk 11 ayında 208 bin 643 uçağın iniş ve kalkış yaptığına işaret eden Bakan Uraloğlu, 2025’in aynı döneminde bu sayının yüzde 20 artarak 250 bin 538’e çıktığını ifade etti. 2024 yılının tamamında ise bu sayı 242 bin 612 olarak gerçekleşti.


Haber Kaynak : Ajansturkhaber

Yorumlar (0)

GÜNDEM

Erciş'te Apartman Yangını: 15 Kişi Dumandan Etkilendi
Muş’ta Regaip Kandili’nde camiler doldu taştı
Hakkari'de Regaib Kandili Coşkuyla İdrak Edildi
Başkale’de Regaip Kandili Dualarla İdrak Edildi
Elazığ'da Regaip Kandili'nde Camiler Doldu Taştı
Haberi Sesli Oku