RS4 Avant Katili Geldi! Mercedes-Benz C43 AMG Estate Tanıtıldı!

.


OTOMOTİV 1.05.2022 17:43:00 0
RS4 Avant Katili Geldi! Mercedes-Benz C43 AMG Estate Tanıtıldı!

RS4 AVANT KATİLİ GELDİ!

Mercedes-Benz, geçtiğimiz günlerde C43 AMG ailesini tanıttı. Bu kapsamda hem C43 AMG Sedan ve C43 AMG Estate modelleri ortaya çıktı.

Mercedes-Benz, bir süredir C AMG teaserları paylaşıyor. Fakat Mercedes'in ilk kez "teaser kampanyasını" bu kadar kısa tuttuğunu görüyoruz ve şaşırıyoruz. Büyük bir sürpriz yaparak modelin örtüsünü kaldıran Alman üretici, yeni C43'ü resmen tanıttı.

Tasarım anlamında C-Serisi ailesinden çok fazla uzaklaşmıyor yeni C43 Estate. Bununla birlikte AMG takısının beraberinde getirdiği agresif bir dizayn olduğunu belirtelim. Panamericana ızgara ve yenilenen ön tampon, yakından tanıdığımız C-Serisi'nin yüzüne çok daha sert bir bakış eklemiş.

Arka kısımda dört yuvarlak çıkışlı egzoz sistemi modelin AMG logosu taşıdığının sinyallerini veriyor. Bagaj kapağına sabitlenen ince spoiler de aracın sert görünümünü pekiştiren detaylar arasında.

Tahmin edildiği gibi C43'ün kaputunun altında elektrikli bir motor bulunuyor. M139 kod adlı 2.0 litrelik turbolu dört silindirli motora 48 voltluk yarı hibrit desteği ekleyen Mercedes mühendisleri, aracın 410 bg güç ve 500 Nm tork üretebilmesine olanak sağlamış. Boost fonksiyonu ile bu gücü kısa süreliğine 13 bg kadar arttırılabiliyor.

Ürettiği bu gücü 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ile dört tekerine birden aktaran C43 AMG, tabii ki de Mercedes'in 4Matic sistemini kullanıyor. AMG mühendisleri bu sistemin güç dağılımını 31/69 şeklinde ayarlayarak arka tekerlere daha fazla güç iletilmesinin önünü açmış.

Yeni C43, bol bol sürüş modu ile birlikte gelecek. Bu sürüş modlarının yanı sıra modelde "Race Start" adında özel bir fonksiyon da bulunuyor. Bu sistem sayesinde C43 adeta drag yarışına hazırlanarak sabit bir noktadan en iyi hızlanma verilerine ulaşabilmeniz için gerekli ayarları kendisi yapıyor.

 

M139'un turbolarını da yenileme kararı alan Mercedes-AMG, turbo gecikmesini en aza indirgeyen ve Formula 1'den gelen yeni bir teknoloji kullanmış. Bu sayede sedan model 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 4.6 saniyede tamamlayabiliyor. Mercedes aracın maksimum süratini ise 250 km/sa ile sınırlamış. Eğer aracın opsiyonel 19 ya da 20 inç jantlarını tercih ederseniz bu hız 265 km/h ulaşıyor.

C43 AMG Estate’in şuanlık fiyatları açıklanmadı. En güçlü dört silindirli modellerden birisi olan C43 AMG Estate fazlasıyla iddialı bir şekilde geldi.

C43 AMG, hem sedan karoseri ile hem de Estate karoseri ile satışa sunulacak. Sizin tercihiniz hangi versiyon olurdu?

C43 AMG Estate, tam anlamıyla RS4 Avant katili olabilir mi?

 

Yeni C43 AMG Estate hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir?

 

Otomobil Medyam YouTube kanalımı ve instagram adresimi takip etmeyi unutmayın…

https://www.instagram.com/otomobilmedyam/

https://www.youtube.com/channel/UCUySAgbPsn1IXKSjKtcEwuw

Kenan Kutluer


SPOR


GÜNDEM

Maraton İzmir’de Kibiwot ve Tagel şampiyon
Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan’da ücretsiz olacak
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden 23 Nisan konseri
İzmir Maraton'da ödüller dağıtıldı
Konya'da KOSKİ'den teknoloji geçmişine yolculuk

SON DAKİKA